Arkivfoto af Frydenlund Centret.

Arkivfoto af Frydenlund Centret.

Politiet sætter ind overfor unge ballademagere i Frydenlund Centret

Unge opfører sig helt uacceptabelt, siger politiet

Østjyllands Politi har besluttet at øge tilstedeværelsen ved Frydenlund Centret i Aarhus V.

Det sker efter, at både erhvervsdrivende og brugere af centeret i den seneste tid har været plaget af uro og hærværk.

LÆS OGSÅ: Unge hærger butikscenter

"Vi er allerede opmærksomme på, at vi har en udfordring med en gruppe unge, der gør det utrygt at færdes i området. Det er helt uacceptabelt, og derfor har vi i forvejen haft en periode med øget patruljering derude. Men der skal tilsyneladende mere til. Derfor øger vi vores tilstedeværelse med en opsøgende og forebyggende indsats i et tæt samarbejde med kommunen, så vi får ro i området," siger politiinspektør Martin Løye, Østjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

I løbet af det seneste halve år har Østjyllands Politi modtaget flere anmeldelser fra de erhvervsdrivende ved Frydenlund Centret. Anmeldelserne har blandt andet handlet om en gruppe unge, der generer de forbipasserende, og flere tilfælde af hærværk mod butikkerne.

LÆS OGSÅ: Frydenlundscentret i forfald - det ligner lort

"Vi har i forvejen et godt samarbejde i vores restauratørnetværk, som betyder, at vi i det hele taget blev bekendt med, at der er en tilbagevendende problematik. Alle borgere skal kunne gå frit omkring uden at blive antastet på gaden og tilbudt hash, og erhvervsdrivende skal kunne have deres butikker i fred. Derfor kan jeg også kun opfordre til, at man ringer til os, hvis man oplever at blive chikaneret på den måde," siger politiinspektør Martin Løye.

jr

 

Arkivfoto fra Frydenlund Centret

Arkivfoto fra Frydenlund Centret

Publiceret 12 April 2018 14:00