Til venstre ses den hund, der angreb Bailey (il højre), som var heldig at overleve og efterfølgende måtte syes med utallige sting i halsregionen.

Til venstre ses den hund, der angreb Bailey (il højre), som var heldig at overleve og efterfølgende måtte syes med utallige sting i halsregionen.

VIDEO:

Nyt uhyggeligt hundeangreb i Skjoldhøj: ”Hverken spark i hovedet eller slag med kæp hjalp”

Et halvt år efter, at en hund blev dræbt af en løs hund, er endnu et angreb fundet sted i samme område i Skjoldhøj

Lisbeth syntes, det var uhyggelig læsning, da hun tilbage i oktober læste en artikel hos Lokalavisen Aarhus om et voldsomt hundeangreb i sit nærområde.

Bag Skjoldhøjskolen havde en løs hund angrebet en hest og efterfølgende en ældre kvindes dansk/svenske gårdhund, som blev så ilde tilredt, at den måtte aflives.

Den bidske hund slap væk, og som hundeejer og jævnlig bruger af det grønne område tænkte Lisbeth sit, men hun regnede også med, at der var tale om et sjældent og ulykkeligt tilfælde.

Det var der ikke.

LÆS OGSÅ: Løs hund angreb hest og hund foran skoleklasse: Skambidt gårdhund måtte aflives

Da Lokalavisen Aarhus får hende i røret efter at have hørt rygter om et nyt hundeangreb i området, har hun netop fået sin gamle han-labrador Bailey hjem efter to dage på dyrehospitalet og en regning på 10.500 kroner. Bailey har fået utallige sting – især i halsen.

”De beholdte ham i to dage, fordi han var 'gennemhullet', og fordi de ikke kunne smertedække ham. De har ikke engang tal på, hvor mange sting han fik. Heldigvis lader han til at være sig selv," fortæller Lisbeth, som ikke ønsker at få sit fulde navn frem, da hun ikke kender ejeren af den hund, der angreb Bailey.

Direkte i struben

Lisbeth og Bailey er ude at gå en tur på stisystemet bag Egebakkeskolen søndag 18. marts. Omkring klokken 15.30 passerer de en familie med barnevogn. Sekunder senere bryder helvede løs.

”Pludselig kommer en lysebrun hund bare flyvende og sætter sig direkte fast i struben på Bailey. Jeg råber og skriger. Bailey er en stor hanhund, men den her bomstærke hund bliver bare siddende i hans hals og smider ham ned på siden,” beretter Lisbeth.

Hendes skrig bliver hørt, og Jon, der er en del af familien på stien, iler til undsætning.

”Jeg kan hurtigt se, at det er ret alvorligt, så jeg tager fat i hunden og prøver at hive dem fra hinanden, men det er bare umuligt. Lisbeth sparker, og jeg sætter fingre ind i siden på den, men intet hjælper,” fortæller Jon, der af samme årsager som Lisbeth ikke ønsker sit fulde navn frem.

LÆS OGSÅ: DSB: Ny bydel skal bygges ovenpå banegraven

Minutter går, og den bidske hund løsner ikke de fastlåste kæber en millimeter.

”Jeg sparker den måske 20 gange direkte i hovedet, sparker den i maven, slår den med remmen og en kæp, der knækker,” siger Lisbeth.

Både Lisbeth og Jon føler, at der går op mod ti minutter, før de endelig får Bailey fri. Det sker, fordi Lisbeth tager en rem rundt om den øverste del af hundens mund og river til.

Noget af angrebet blev filmet. (artiklen fortsætter under videoen)

Bailey på hospitalet til venstre. Til højre ses han kort efter, han kom hjem.

Bailey på hospitalet til venstre. Til højre ses han kort efter, han kom hjem.

”Den var iskold”

Lisbeth og Bailey flygter mod hjemmet, mens Jon holder den halsende hund tilbage. Den slipper dog fri, får indhentet Bailey og sætter sig igen direkte i halsen på ham.

Heldigvis virker nummeret med remmen igen, og Lisbeth og Bailey når i sikkerhed i deres bil og kører mod dyrehospitalet, hvor de er i stand til at stoppe Baileys blødninger.

”Jeg holder den alt, jeg overhovedet kan, mens de igen flygter. Da de er væk, sætter den sig ned, kigger op på mig og sætter så i rend – og jeg kan slet ikke holde den. Den er helt vildt stærk,” fortæller Jon, som synes, hunden virkede trænet til kamp.

”Det virkede, som om den havde en opgave, der skulle løses, men på en meget rolig måde, egentlig. Den var iskold på sådan en klam måde,” forklarer han og gætter på, at der var tale om en pitbull.

Hunden løber ned mod Holmstrupgårdvej, hvor oktober-angrebet fandt sted, og politiet ankommer for at undersøge sagen. Hunden bliver dog aldrig fundet, og det gør ejeren heller ikke.

Labradoren Bailey fik en hård medfart og havde mange smerter efter angrebet. Fredag fik han stingene ud.

Labradoren Bailey fik en hård medfart og havde mange smerter efter angrebet. Fredag fik han stingene ud.

Politiet håber på tip

Politiet ved ikke, om der er tale om samme lysebrune hund, der gik til angreb i oktober. I oktober havde den bidske angriber selskab af en sort hund, og der blev også set en løs, sort hund, da Bailey blev angrebet.

Østjyllands Politi har dog ikke kunnet bekræfte en sammenhæng, og Lokalavisen Aarhus har ikke haft held til at komme igennem til den kvinde, der i oktober mistede sin hund, for at høre, om hun kan be- eller afkræfte noget.

Betjente har været på besøg hos hundeejere i området, men det har ikke båret frugt.

”Vi har haft fat i nogen derude, men det er svært at finde frem til præcis den hund, der står bag angrebet. Derfor er vi også meget opmærksomme på de borgerhenvendelser, vi får derudefra, for det kræver lidt, at vi er der på det rette sted på rette tidspunkt, hvis vi skal kunne gøre noget,” siger kommunikationsrådgiver Jakob Christiansen, Østjyllands Politi.

LÆS OGSÅ: Nu bliver der mere plads på Vestre Ringgade

Det grønne område er populært blandt hundeluftere, mountainbikere og især børnefamilier. Østjyllands Politi slår da også fast, at man tager hundeangrebene, der er sket særdeles tæt på områdets to skoler, meget alvorligt.

”Det er ikke acceptabelt, at folk skal gå og være utrygge derude, fordi der løber nogle bidske hunde rundt. Vi er opmærksomme på problemet og opfordrer borgere til at ringe med det samme, de oplever noget, så vi kan reagere på det. Har man oplysninger, der kan hjælpe os, vil vi også meget gerne høre om det,” siger Jakob Christiansen.

Må ikke ske

Fredag fik Bailey taget sine sting ud, og han er stadig glad og tigger om mad, fortæller Lisbeth, som er dybt taknemmelig for den hjælp, hun modtog den dag.  

”Hvis det var sket en mørk aften, og jeg var alene, så havde han ikke overlevet,” siger hun og fortæller, at hun ikke vil gå samme vej igen.

”Jeg synes, det er ret angstprovokerende, at det sker. Især når der er skoler i området. Mine egne børn har også gået en lille runde med Bailey, og jeg tør ikke tænke på, hvad der var sket, hvis de havde været der. Man er mega utryg.”

Hun håber, at politiet nu hurtigst muligt får fundet frem til den lysebrune hund. Det samme gør Jon.

”Det må ikke få lov at ske så tæt på børnefamilier og skoler. Tanken, at der kan rende to rovdyr rundt i området, er ikke rar.”

 

Det har ikke været muligt for avisen med sikkerhed at få racebestemt hunden, der gik til angreb.

Det har ikke været muligt for avisen med sikkerhed at få racebestemt hunden, der gik til angreb.

Publiceret 07 April 2018 07:15