Den sølvfarvede udenlandsk indregistrerede bil på billedet har stået der fra mandag i sidste uge til tirsdag i denne uge, hvor den blev fjernet af politiet. Foto: Jeppe Rafn

Den sølvfarvede udenlandsk indregistrerede bil på billedet har stået der fra mandag i sidste uge til tirsdag i denne uge, hvor den blev fjernet af politiet. Foto: Jeppe Rafn

Forladt bil stod på trafikeret vej i over en uge

Politiet har fjernet udenlandsk bil, der stod på Viby Ringvej i svingbanen til Søren Frichs Vej

I over en uge har der stået en tjekkisk indregistreret bil på Viby Ringvej i svingbanen til Søren Frichs Vej. Bilen stod ulovligt parkeret halvt på cykelstien og halvt i svingbanen, så bilister har skullet være opmærksomme på ikke at køre ind i den, når de skulle svinge til højre ind på Søren Frichs Vej.

Lokalavisen tog tirsdag i denne uge kontakt til Østjyllands Politi for at blive klogere på, hvem der har ansvaret for at fjerne bilen, der tilsyneladende var blevet efterladt.

LÆS OGSÅ: Kvinde fik sit dæk kørt af - synderen stak af

”Som udgangspunkt er man selv ansvarlig for at fjerne sin bil, hvis man for eksempel kører i stykker,” fortæller Østjyllands Politis kommunikationsrådgiver Jeanette Løv Rasmussen og tilføjer:

”Når vi bliver opmærksom på en forladt bil, kigger vi på, om den er til fare eller ej. Hvis den ikke er til fare, har borgeren selv to dage til at få den fjernet, hvorefter vi gør det på borgerens regning. Hvis den er til fare, fjerner vi den med det samme på borgerens regning.”

Foto: Jeppe Rafn

Foto: Jeppe Rafn

Østjyllands Politi har i den konkrete sag vurderet, at den forladte bil ikke er til fare. Den er dog alligevel blevet fjernet med det samme.

”Udfordringen er, at det er en udenlandsk indregistreret bil, så det kan være svært at finde ejeren. Bilen er blevet fjernet, og vi har fremlyst bilen i Europa,” oplyser Østjyllands Politis kommunikationsrådgiver Jeanette Løv Rasmussen.

Hvis politiet finder frem til bilens ejer, vil vedkommende blive holdt økonomisk ansvarlig for fjernelsen og opbevaring af bilen.

I bunden af bilen lå der i øvrigt et baseballbat.

 

Publiceret 14 March 2018 16:00