Modelfoto

Modelfoto

Muskelhund bed flere personer, før den blev skudt af politiet

Hund gik først til angreb på den gruppe af personer, der havde medbragt den

Som Lokalavisen tidligere har fortalt, skød og dræbte en betjent fra Østjyllands Politi i går aftes en hund, der gik til angreb på politiet på en parkeringsplads på Torpevænget i Aarhus V.

LÆS OGSÅ: Kamphund dræbt af politiet under anholdelse

En patrulje fra politiet var i området for at anholde en 26-årig mand, der var udeblevet fra en fængselsdom, da de fik øje på den eftersøgte i en bil på Torpevænget. Bilen blev standset på parkeringspladsen ud for Fakta, hvor den 26-årige blev trukket til side og anholdt. Det lykkedes ham at komme tilbage i bilen, og herefter fik han hjælp af en 29-årig mand, der stillede sig i vejen for politiet, til at stikke af. Den 26-årige blev dog hurtigt indhentet og anholdt af en betjent til fods.

Undervejs var to andre biler med flere personer kommet til stedet, og den 29-årige mand beordrede en anden person til at hente en hund i en af de tilstødende biler.

Hunder blev sluppet fri og bed flere af personerne fra de tre biler, som havde bragt den med. Derefter gik hunden til angreb på politiet, men blev skudt og dræbt af en betjent med to skud.

"Der er sandsynligvis tale om en muskelhund, men det der betyder noget, er at den bliver brugt til at angribe med," siger kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi, Jakob Christiansen.

Politiet oplyser, at hundens ejer så vidt vides er en kvinde, som har bedt den 29-årige mand om at passe den.

LÆS OGSÅ: Seks års fængsel for Kappelvænget-drabet

Den 29-årige mand blev anholdt og sigtet for at forhindre politiets arbejde, for trussel mod polititjenestemand og forsøg på kvalificeret vold ved at have fået en anden person til at hente hunden og slippe den fri.

Derudover blev en 18-årig mand anholdt og sigtet for trussel mod polititjenestemand. Han havde under episoden formet sine hænder som en pistol mod tindingen, mens han kiggede på betjentene.

Den eftersøgte 26-årige blev kørt direkte til afsoning og blev desuden sigtet for sit flugtforsøg, oplyser Østjyllands Politi.

 

 

Publiceret 05 February 2018 11:00