Politiet på morgenvækningstur:

30 aarhusianere hevet med i Fogedretten

30 personer fra Aarhus blev tirsdag anholdt og fremstillet

Møder man ikke op i retten, som man har fået besked på, så risikerer man, at ordensmagten kommer og banker på døren i de tidlige morgentimer.

Tirsdag morgen og eftermiddag fik talrige personer, som gentagne gange er udeblevet fra at møde i Fogedretten, besøg, da Østjylland Politi lavede en indsats i Aarhus.

Siden klokken fire i morges har betjente været rundt på en del adresser i Aarhus, og hele 30 personer er blevet anholdt og i løbet af dagen fremstillet i Fogedretten.

LÆS OGSÅ: Mand med hanekam efterlyses for vold i Jægergårdsgade

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Forud for aktionen blev alle indkaldt til at møde op i Fogedretten via deres e-boks, ligesom de modtog advarsler om, at de ville blive hentet af politiet, hvis ikke de selv mødte op.

Vicepolitiinspektør Leif Benny Kristensen opfordrer til, at borgere, der er indkaldt til at møde i Fogedretten, møder op af sig selv, før politiet bliver involveret.

"Kan man ikke møde på det tidspunkt, som man bliver indkaldt til, så kontakt Fogedretten for at få en aftale. Og overhold den – så slipper man for, at politiet står på ens dørtrin klokken fire om morgenen og bestemmer, at nu skal det være nu," siger Leif Benny Kristensen.

LÆS OGSÅ: Ups...: Overhalede politiet med bilen fuld af hash og kontanter i tusindvis

Han opfordrer derfor også til, at de personer, det ikke er lykkedes Østjyllands Politi at træffe i dag, selv hurtigt får kontaktet Fogedretten.

"Da der fortsat er mange, der er efterlyst til fremstilling i Fogedretten, vil sådan en aktion som i dag blive gentaget inden længe. Vi opfordrer derfor til, at man selv skynder sig at få løst sit eventuelle mellemværende med Fogedretten – uden politiets indblanding," siger Leif Benny Kristensen.

dp

Publiceret 30 January 2018 14:18