Privatfoto taget efter hærværk mod Stjernefrisør1 på Tordenskjoldsgade. Bemærk stenen nederst til højre i billedet, som knuste yderruden. En anden sten endte inde i butikken.

Privatfoto taget efter hærværk mod Stjernefrisør1 på Tordenskjoldsgade. Bemærk stenen nederst til højre i billedet, som knuste yderruden. En anden sten endte inde i butikken.

Hærværk mod syrisk flygtning på Trøjborg

Der er kastet to store sten gennem ruden til ny frisør

Tidligt søndag morgen blev Fawzi Ali ringet op af en nabo til hans nye frisørsalon på Trøjborg. Naboen fortalte, at der var begået hærværk mod frisørsalonen Stjernefrisør1, der ligger i toppen af Tordenskjoldsgade på Trøjborg.

"Der er smidt to store granit kampesten gennem vinduet. Den ene har knust og pulveriseret den yderste termorude. Den anden fortsætter gennem det inderste glas og ender inde i butikken," fortæller Metin Aydin, som er mentor for Fawzi Ali og har hjulpet ham med at åbne frisørbutikken.

LÆS OGSÅ: Tricktyveri på Trøjborg: Kvinde spurgte om klokken og stak af med taske

Salonen åbnede for blot nogle uger siden i begyndelsen af januar, og der er ikke meget at rutte med for den nye frisør, som flygtede fra Aleppo i Syrien i 2014 og har levet på integrationsydelse, indtil han i år blev selvstændig.

"Han var helt ned i kulkælderen i søndags, for han skal selv betale for en ny rude. Heldigvis hjælper vi hinanden i Danmark, og vi er nogle, der har samlet penge ind til ham, så han kan købe en ny rude. Vi regner også med at kunne finansiere en forsikring og overvågningsudstyr til ham, så hærværkspersonerne får en lang næse, næste gang de kommer med deres granitsten," fortæller Metin Aydin.

Hærværket er blevet anmeldt til Østjyllands Politi.

Pressefoto

Pressefoto

Metin Aydin er overbevist om, at hærværket mod frisøren på Trøjborg ikke var en tilfældig fuldemandshandling. Han gætter på, at de to store sten, der blev kastet gennem ruderne, stammer fra Nordre Kirkegård, der ligger til den anden side af Tordenskjoldsgade end frisøren.

"Hvis nogen havde taget dem i en brandert for at begå tilfældigt hærværk, havde de nok valgt en butik tættere på. Jeg ser det som en bevidst handling rettet mod ham," siger Metin Aydin.

Frisørsalonen har haft en rolig opstart uden reception, og Metin Aydin har ikke hørt om, at Fawzi Ali skulle have fået trusler eller lignende i forbindelse med butiksåbningen.

LÆS OGSÅ: Ingen syrere rejser væk for sjov skyld

Lørdag 3. februar klokken 12 er der arrangeret en mindre happening i salonen, hvor folk er velkommen til at komme og vise deres støtte til bydelens nye frisør.

"Det er for galt, almindelige mennesker ikke kan være i fred. Vi siger nej til had og hærværk," fortæller frisørens mentor.

Fawzi Ali var i mange år frisør i Aleppo i Syrien, før han i 2014 flygtede til Danmark. Han kom alene til Danmark og bor på Trøjborg et stykke fra salonen.

 

Publiceret 30 January 2018 10:30