God udvikling i Aarhus:

Nabohjælp boomer - antal indbrud falder

Flere og flere aarhusianere tilmelder sig Nabohjælp-ordningen

Når tidligere indbrudstyve bliver spurgt, hvad der irriterede dem mest, så er svaret som oftest opmærksomhed fra omgivelserne.

Derfor gør myndigheder landet over meget for at oplyse om Nabohjælp-ordningen. Det har også været tilfældet i Aarhus Kommune, hvor kommunen sammen med Østjyllands Politi siden 2015 har holdt informationsmøder om Nabohjælp og forebyggelse af indbrud.

Møderne har været holdt med succes og opbakning, postulerer kommunen nu i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Se kortet: Så mange indbrud var der i Østjylland denne uge

Antallet af boligejere tilmeldt Nabohjælp-ordningen i Aarhus Kommune er nemlig fra 2015 og til i dag steget med over 11.000, så tallet nu er på 14.542 deltagere.

Samtidig viser statistikken, at antallet af indbrud i kommunen er faldet med 23,4 % fra 2013-2016.

”Vores kampagne mod indbrud virker helt klart – flere står sammen i Nabohjælp og færre får indbrud. Men jeg er sikker på, vi kan få endnu flere borgere med på den positive udvikling, både hvad angår indbrud og hvad angår øget tryghed på internettet. Jeg vil derfor opfordre til at man holder øje med infomøderne og melder sig til," siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) 

Samme opfordring lyder fra politidirektør ved Østjylland Politi, Helle Kyndesen.

”Man kan heldigvis selv gøre rigtig meget for beskytte sine ting og penge, når det handler om netsvindel og indbrud i hjemmet. Vi ved for eksempel, at veje med god nabohjælp har 20-25 procent færre indbrud. På informationsmødet i morgen får borgerne konkrete råd til, hvordan de kan beskytte sig gennem blandt andet nabohjælp, og hvordan de undgår at falde i forskellige svindelfælder på nettet,” forklarer hun og refererer til et møde, der bliver hold på Viby Gymnasium tirsdag aften. 

LÆS OGSÅ: 18-årig knivoverfaldt af tre mænd iført skimasker

I år samarbejder politiet og kommunen også med kommunens fællesråd om et tryghedsnetværk inden for digital tryghed, indbrudsforebyggelse og anden kriminalitet.

I løbet af 2018 vil der blive inviteret til 10-12 lokale infomøder om nabohjælp og sikker handel på nettet i samarbejde med de lokale fællesråd.

Det første møde er i morgen klokken 19-21 på Viby Gymnasium. Borgerne i området er inviteret via digital post, og der er således tilmeldt 310 personer.

Fra kl. 17.00-19.00 vil den mobile politistation være opstillet ved Viby Gymnasium, så der vil være mulighed for at drøfte lokale forhold omkring tryghed med politiet.   

dp

Publiceret 29 January 2018 15:40