Hashpåvirket 17-årig bag rattet:

"Bilen kørte af sig selv"

Den ene mere usandsynlige forklaring erstattede den anden, da en ung gut blev snuppet i en bil i Brabrand

En 17-årig dreng uden kørekort havde en noget alternativ forklaring, da han torsdag eftermiddag klokken 16.15 blev standset af en patrulje på Karen Blixens Boulevard i Brabrand.
En patrulje standsede bilen, da de fattede mistanke til føreren, og da betjentene steg ud af politibilen, så de, at den 17-årige fører skyndte sig at rykke over på passagersædet.
Han påstod nu, at han aldrig havde kørt bilen. Han havde kun siddet på passagersædet, mens en anden mand sad bag rattet og en tredje sad omme bagi. De var dog sprunget ud af bilen, mens den holdt i frigear i et kryds. Herefter var bilen af sig selv trillet ned ad en bakke og ind til siden, hvor den nu holdt, lød den meget fantasifulde forklaring.
LÆS OGSÅ: Berusede unge i bil bragede igennem to villahaver i Højbjerg
Da betjentene konfronterede ham med, at bilnøglen lå mellem benene på ham, havde han også en god forklaring på det: Føreren af bilen havde kastet nøglen til ham, idet han sprang ud af bilen.
Betjentene købte dog ikke forklaringerne, og den 17-årige blev sigtet for at køre uden kørekort.
En narkometertest viste samtidig, at han også var påvirket af hash, og han blev derfor også sigtet for narkokørsel. De sociale myndigheder og drengens forældre blev underrettet.
Bilens 20-årige ejer blev sigtet for at have overladt sin bil til en person uden kørekort.
dp

Publiceret 26 January 2018 15:11