Politiet og vagtbil mødt af stenkast og kølleslag

Politiinspektør Jesper Bøjgaard fra Østjyllands Politi kalder gerningsmændenes adfærd urimelig og fastslår, at der bliver set alvorligt på sagen

Af
Jonas Hansen

Jonas Wrede Hansen

Det var svære arbejdsforhold, som mødte politiet, da en patrulje lørdag aften blev kaldt ud til en episode i Trillegården i det vestlige Aarhus. 
LÆS OGSÅ: 46-årig mand fundet død på gaden i Aarhus
Klokken 21.30 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en G4S vagtbil på Trillegårdsvej var blevet angrebet af flere personer, som havde kastet sten imod den samt slået på den med en kølle. Det fik politiet til at sende en patrulje af sted for at få styr på situationen. Men da politipatruljen kom frem til stedet, blev den også mødt af stenkast fra den samme gruppe personer, der havde angrebet vagtbilen. 
Derfor tilkaldte politipatruljen forstærkning, men inden flere politibiler nåede frem til stedet, var gerningsmændene forsvundet. 
Det oplyser Jakob Christiansen, kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi, til Lokalavisen Aarhus og fortæller samtidig, at både vagtbilen og politibilen fik skader som følge af stenkastene. 
"Det gav lidt buler, og det ene blink på politibilen blev ødelagt," fortæller han.

"Ser meget alvorligt på det"

Politiinspektør Jesper Bøjgaard fra Østjyllands Politi fortæller til Lokalavisen Aarhus, at man er i fuld gang med at efterforske episoden og prioriterer den meget højt. 
LÆS OGSÅ: Værtshuskontrol i Risskov førte til stor kokainfangst
”Vi snakker med folk i området for at høre, om der er nogen, der kan genkende personerne. Det er det lange seje træk, men det er vigtigt at finde frem til gerningsmændene, for det er jo fuldstændigt urimeligt, at man som politipatrulje, redningsfolk eller andre i tjeneste skal blive mødt af stenkast,” fortæller Jesper Bøjgaard.
Nytårsaften blev flere brandmænd mødt af fyrværkeri under opgaver i det vestlige Aarhus, men ifølge politiinspektøren fra Østjyllands Politi er det sjældent, at politiet oplever, at patruljer møder modstand i området. 
”Det er heldigvis ikke noget, der sker særlig tit, men vi har nultolerance over for det, så det er noget, vi ser meget alvorligt på, og vi bruger meget tid på at efterforske det.”
Ingen af gerningsmændene bag stenkastene og kølleslagene er endnu blevet anholdt, oplyser Jesper Bøjgaard desuden til Lokalavisen Aarhus. 

Publiceret 23 January 2018 17:45