Skrev om muligt terrorangreb i Aarhus:

Nu er han frifundet

20-årig mand fra det vestlige Aarhus var i dag i retten tiltalt for have tilskyndet til en forbrydelse og offentligt at have billiget terrorangrebet i Berlin. Retten frikendte manden

Af
Jonas Hansen

Jonas Wrede Hansen

En 20-årig mand fra Aarhus var i dag i Retten i Aarhus, hvor han stod tiltalt for at have tilskyndet til en forbrydelse ved at have skrevet utryghedsskabende ting på app'en Jodel samt offentligt at have billiget terrorangrebet i Berlin i december 2016 og terrorangrebet i Nice i juli 2016.
LÆS OGSÅ: 20-årig skrev om muligt terrorangreb i Aarhus på socialt medie
Retten i Aarhus fandt dog ikke den 20-årige skyldig i overtrædelserne, og han blev derfor frifundet. Det oplyser anklager Jesper Rodkjær til Lokalavisen Aarhus. 
"Retten sagde enigt, at det ikke med sikkerhed var en opfordring til at begå terror. Derimod var retten uenige om, hvorvidt det var en billigelse til terror. Den går også på, om han ville gøre det. Ud fra det, der i øvrigt ligger i sagen, så er der heller ikke noget, der tyder på, at han er radikaliseret," fortæller anklager Jesper Rodkjær. 
Den 20-årige mand, der bor i det vestlige Aarhus, forklarede ifølge anklageren i retten, at han blot skrev beskederne på Jodel for at skabe detbat.   

Jodel tippede politiet

Det var den 20. januar sidste år, at den 20-årige mand, som har et meget danskklingende navn, skrev en række ting på Jodel, der kunne indikere, at et terrorangreb var under opsejling i Aarhus.
Den første kommentar omhandlende et flag som profilbillede, og et 'jeg er'-hashtag vækker mindelser om det, der er sket på de sociale medier efter diverse terrorangreb - blandt andet attentatet mod satiremagasinet Charlie Hebdo i 2015, hvor mennesker verden over viste deres støtte ved at skrive #JeSuisCharlie (jeg er Charlie).
Opslaget blev efterfulgt af otte andre, hvor terrortruslen blev mere eksplicit. Den unge mand skrev ifølge anklageskriftet, som Lokalavisen Aarhus har fået aktindsigt i, følgende:
"Alaahu Akbar - terrorist i morgen"
"Brace yourselves. Terror is coming"
"Terror i morgen, jeg siger det bare"
"Terror i morgen, deal with it"
"Terror i morgen, siger det bare" (efterfulgt af en smiley"
"Griner af jer i morgen, når I bliver mejet ned af en lastbil"
"Terror i morgen, håber nogle af jer bliver ramt" (efterfulgt af en smiley)
"Boooom i morgen"
Det var moderatorer på det sociale medie Jodel, hvor beskederne blev skrevet, der tog kontakt til Østjyllands Politi på grund af de opsigtsvækkende beskeder. 
Anklager Jesper Rodkjær gik efter en betinget dom til den tiltalte. 
"Vores påstand var betinget fængsel i tre til fire måneder eventuelt med vilkår om samfundstjeneste," fortæller han til Lokalavisen Aarhus.  
Anklageren har endnu ikke taget stilling til, om dommen skal ankes. 
"Nu skal jeg først læse præmisserne for dommen, og det kan jeg først i starten af næste uge," fortæller Jesper Rodkjær.  

Publiceret 19 January 2018 13:15