Mand udgav sig for at være fra Skat:

Kvinde snydt for betragteligt beløb

Tricktyv ringede først og fik senere personlige oplysninger over Facebook Messenger

En 41-årige kvinde fra Viby anmeldte tirsdag til Østjyllands Politi, at hun var blevet udsat for bedrageri mellem fredag og lørdag i sidste uge.
Kvinden forklarede politiet, at hun var blevet ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra Skat, og at hun var blevet snydt for mange penge. 
Manden ringede fra ukendt nummer og påstod, at den 41-årige skulle have 4.000 kroner tilbage, som hun havde betalt for meget i skat.
I den forbindelse blev hun bedt om at udlevere sine bankoplysninger, kode til nem-id og billede af pas og nøglekort via Messenger.
LÆS OGSÅ: Tyv overrasket under indbrud: Truede borger med pistol
Det gjorde kvinden så, og få dage senere kunne hun konstatere, at der var blevet hævet et større pengebeløb fra hendes konto.
Østjyllands Politi ønsker ikke at oplyse beløbets faktiske størrelse men fortæller, at der er tale om "flere tusinde kroner".
Messenger-kontoen, hun sendte sine oplysninger til, hed ifølge kvinden Aps Skat.
Østjyllands Politi anbefaler, at man aldrig udleverer personlige oplysninger til folk, man ikke kender. Skat og andre myndigheder vil aldrig bede om oplysninger, de allerede må formodes at have, såsom borgeres kontooplysninger og cpr-nummer.
Det anbefales, at man lægger røret på, hvis man modtager et lignende opkald.
dp

Publiceret 17 January 2018 12:52