Arkivfoto

Arkivfoto

Politijagt:

Mænd på flugt kørte 220 km/t og overhalede lastbil højre om

Flere modkørende måtte undvige bil, der kørte vanvittigt stærkt i Aarhus

Som Lokalavisen skrev i går, jagtede politiet en bil fra Viby og ud på motorvejen op til Tilst, hvor det lykkedes at standse bilen med to unge mænd, der var mistænkt for at køre rundt med en pistol.
LÆS OGSÅ: Politiet ledte efter våben på motorvejen
I dag oplyser Østjyllands Politi flere detaljer fra biljagten, som gik over stok sten, efter de havde ignoreret en motorcykel, der spottede bilen på Enghavevej i Viby og med blå blink ville have bilen til at standse.
Bilen satte i stedet hastigheden voldsomt op og kørte med alt for høje hastigheder og hasarderede overhalinger. Flere steder kørte de over for rødt, blandt andet ved Holme Ringvej/Christian X's Vej. Undervejs måtte flere modkørende undvige bilen, der kørte over 130 km/t ad Christian X's Vej, oplyser Østjyllands Politi.
Flere patruljebiler blev kaldt til eftersættelsen af bilen, der via Genvejen kørte ud på motorveje. Her satte de farten op til omkring 220 km/t og overhalede undervejs en lastbil højre om i nødsporet. Ved Tilst-afkørslen var trafikken så tæt, at mændene blev nødt til at træde så meget på bremsen. at betjente fik lejlighed til at komme op på siden af dem og beordre dem til at standse og komme ud af bilen.
LÆS OGSÅ: 20-årig skrev om muligt terrorangreb i Aarhus
Herefter blev de to aarhusianske mænd på 19 og 20 år anholdt. Det skete cirka klokken 12.
På grund af anmeldelsen om våbnet og den hasarderede flugt valgte Østjyllands Politi at gennemsøge en stor del af strækningen for at lede efter et eventuelt våben. Derfor blev motorvejen ad flere omgange spærret, mens betjente og hunde søgte i vejkanten.
Der blev ikke fundet noget våben, men til gengæld blev den 19-årige fører sigtet for adskillige alvorlige færdselsovertrædelser, for at flygte fra politiet og for besiddelse af narko, fordi politiet fandt en mindre mængde kokain i bilen.
 

Publiceret 16 January 2018 14:00