20-årig skrev om muligt terrorangreb i Aarhus på socialt medie

Ung, dansk mand skrev utryghedsskabende ting på app'en Jodel

"På søndag skifter alle deres profilbillede til et dansk flag med teksten #JegErAarhus"
Sådan indledte en 20-årig mand fra Aarhus V en række opslag for et års tid siden på det sociale medie Jodel, der fås som app til mobiler.
Her kan man anonymt skrive om alt mellem himmel og jord ud på en slags virtuel opslagstavle, som andre, der er i nærområdet, kan se.
Trods anonymiteten lykkedes det dog for Østjyllands Politi at finde frem til den unge mand, der har et meget danskklingende navn.
Han er nu tiltalt for at have tilskyndet til en forbrydelse og offentligt at have billiget terrorangrebet i Berlin i december 2016, hvor en lastbil blev kørt ind i en folkemængde til et julemarked og dræbte 12 mennesker, og terrorangrebet i Nice i juli 2016, hvor 86 mennesker mistede livet til en terrorist i en lastbil.

'Terror is coming'

20. januar 2017 skrev han fra klokken 14.36 og frem til 19.03 en række ting på Jodel, der kunne indikere, at et terrorangreb var under opsejling i Aarhus.
Den første kommentar omhandlende et flag som profilbillede og et 'jeg er'-hashtag vækker mindelser om det, der er sket på de sociale medier efter diverse terrorangreb - blandt andet attentatet mod satiremagasinet Charlie Hebdo i 2015, hvor mennesker verden over viste deres støtte ved at skrive #JeSuisCharlie (jeg er Charlie).
Opslaget blev efterfulgt af otte andre, hvor terrortruslen blev mere eksplicit. Den unge mand skrev ifølge anklageskriftet, som Lokalavisen Aarhus har fået aktindsigt i, følgende:
"Alaahu Akbar - terrorist i morgen"
"Brace yourselves. Terror is coming"
"Terror i morgen, jeg siger det bare"
"Terror i morgen, deal with it"
"Terror i morgen, siger det bare" (efterfulgt af en smiley"
"Griner af jer i morgen, når I bliver mejet ned af en lastbil"
"Terror i morgen, håber nogle af jer bliver ramt" (efterfulgt af en smiley)
"Boooom i morgen"
Anklager Jesper Rodkjær ønsker ikke at kommentere sagen før domfældelsen, der forventes at ske fredag, hvor den er for retten.
Den 20-årige aarhusianer risikerer fire års fængsel.

Publiceret 15 January 2018 13:00