Foto: Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Ny trafikkontrol i vestbyen:

Bilist kørte 196 km/t i 110 km/t zone

Fem personer står til betinget frakendelse af kørekortet for at køre alt for stærkt

Østjyllands Politi lavede fredag aften og nat en færdselsindsats i den vestlige del af Aarhus, hvor 28 trafikanter blev sigtet for i alt 38 forseelser. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.
Aftenens og nattens kontrol kommer blot en uge efter en lignende kontrol i bydelen, som politiet er særligt opmærksom på.
LÆS OGSÅ: Politiker vil stoppe vanvidskørsel på Silkeborgvej
Omkring halvdelen af forseelserne kostede et klip i kørekortet, og fem personer står til betinget frakendelse af kørekortet for grove hastighedsovertrædelser.
På motorvejen ved Firkløveret, hvor man må køre 110 km/t, blev en bilist målt til at køre 196 km/t.
LÆS OGSÅ: Overhaling gik galt - tre kvinder alvorligt kvæstet
En anden bilist kørte meget aggressivt på Ringvejen, overhalede højre om og satte farten op til 120 km/t, hvor man må køre 70 km/t. En civil politibil filmede lå bagved og filmede det hele. Denne bilist står ifølge politiet til at miste sit kørekort.
En anden bilist, der blev målt til 101 km/t på Ringvejen, stak af til fods, efter politiet havde standset ham. Han blev løbet op og anholdt med den 'fornødne magt'. Det viste sig, han var påvirket af narko.
En tredje bilist, der kørte 100 km/t på Ringevejen, brugte begge vognbaner i sin kørselsretning under sin hurtige kørsel. Han havde en promille 'noget' over den tilladte promillegrænse.
LÆS OGSÅ: Skud og bevidst påkørsel af knallertkører
"Der er stadigvæk en del trafikanter, der tror, at Færdselsloven er vejledende. Det er den ikke, og så må man tage konsekvensen heraf. Politiet har stor fokus på området, og Østjyllands Politi vil også fremadrettet være til stede i et forsøg på at dæmme op for trafikkulturen. Politiets indsatser har forbedret forholdene i området, men der er stadigvæk en del at arbejde med, hvorfor vi også fremadrettet vil sætte hårdt ind over for de trafikanter, der sætter andres menneskeliv på spil," siger politikommissær Amrik Singh Chadha fra færdselssektionen hos Østjyllands Politi.
 
 

Færdselsindsats i det vestlige Aarhus

I alt 38 forseelser begået af 28 trafikanter:

5 står til betinget frakendelse af kørekortet for grove hastighedsovertrædelser.

13 får klip i kørekortet for hastighedsovertrædelser

3 klip i kørekortet for ulovlige overhalinger

1 var narkopåvirket

1 var spirituspåvirket

1 var frakendt førerretten.

4 foretog ulovlige overhalinger - alle til klip i kørekortet.

Derudover 10 andre sager, herunder anvendelse af håndholdt mobiltelefon.

 

Publiceret 13 January 2018 18:00