Kvinde skulle dræbes:

Hun er 'sluppet' med brækket ben

23-årig mand forsøgte at dræbe en kvinde ved at påkøre hende, da hun var på vej til arbejde

En 23-årig mand fra Aarhus forklarede torsdag morgen i Retten i Aarhus, at han havde til hensigt at dræbe den kvinde, som han onsdag morgen bevidst påkørte på Sønderhøj i Viby.
LÆS OGSÅ: 23-årig kvinde ville dræbe kvinde ved at køre hende ned
Kvinden var på vej på arbejde, da hun onsdag morgen lidt over klokken 8 blev påkørt af en bil med den 23-årige mand bag rattet. Det lykkedes ham ikke at slå kvinden ihjel. Hun er ifølge anklager Rosa Papes oplysninger 'sluppet' med to brud på det ene lårben.
Påkørslen på Sønderhøj blev overværet af vidner, som ringede til politiet og anmeldte det. Den 23-årige mand var stadig på stedet, da politiet kom derud og anholdte ham tyve minutter over otte.
Østjyllands Politis anklager Rosa Pape siger til Lokalavisen, at den 23-årige mand har afgivet en meget lang og kompleks forklaring på, hvorfor han ville dræbe kvinden. Anklageren ønsker ikke at komme nærmere ind på årsagen til drabsforsøget, men hun siger, at den 23-årige mand og kvinden ikke som sådan har en relation.
"De har ikke nogen indbyrdes relation, men kvinden er ikke noget tilfældigt offer, så folk skal ikke gå og være bange," siger Rosa Pape.
 

Anklageren har bedt retten om at få lavet en mentalundersøgelse af den 23-årige aarhusianer.
"Det er almindeligt i sager med en så alvorlig sigtelse. Vi skal være sikre på, om det er et drabsforsøg og ikke udslag af en psykisk lidelse," siger Rosa Pape og tilføjer, at hun ikke har noget kendskab til den sigtedes mentale tilstand.
LÆS OGSÅ: Vild biljagt i Gellerup - smed kokain ud af vinduet
Han kærede mentalundersøgelsen, så det bliver op til Landsretten at tage stilling til, om han skal mentalundersøges. Nok så vigtigt kærede han ikke selve varetægtsfængslingen på fire uger, som Retten i Aarhus dømte ham til.
"Nu afventer vi landsrettens afgørelse af, om han skal mentalundersøges, og så skal vi finde ud af præcist, hvad der er sket med kvinden. Der skal muligvis også genafhøres vidner, der så påkørslen, men det er ikke nogen stor efterforskning," fortæller anklageren.
Direkte adspurgt oplyser politiets anklager, at der ikke er tale om et æresrelateret drabsforsøg. Den 23-årige mand er sigtet for forsøg på manddrab.
 

Publiceret 11 January 2018 13:00