Gemte pistoler i skoles tagrende:

Bandemedlemmer skal i fængsel og ud af landet

Unge mænd med tilknytning til bande idømt fængsel og udvisning

Mandag faldt dommen over to unge bandemedlemmer, som tilbage i juli 2017 gemte en revolver og en pistol i tagrenden hos Familieskolen i Tilst vest for Aarhus.
De to aarhusianske mænd på 23 og 28 år, der har tilknytning til Loyal to Familia, der i sommer var i væbnet konflikt med indvandrerbander i Aarhus, blev idømt fængsel i henholdsvis fem år og fem år og tre måneder samt udvisning til Afghanistan, når der har siddet tiden ud.
Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.
 
 
De to mænd med afghansk statsborgerskab blev dømt for forsøg på ulovlig våbenbesiddelse, og de blev dømt efter nye, skærpede sanktioner i bandepakken fra juli sidste år, der gør det muligt at fordoble straffen for besiddelse af våben, hvis der er tale om personer med tilknytning til bandemiljøet i en periode med konflikt.
Sagen startede  6. juli sidste år, hvor politiet modtog oplysninger om mistænkelig aktivitet omkring nogle borde og bænke på Familieskolen i Tilst.
Da politiet ankom og undersøgte stedet, fandt de flere våben. Ved at stille sig på et bord kunne en betjent nemlig se ned i en dyb tagrende, hvor der i den ene ende var gemt en pose med en pistol og et magasin, og i den anden ende en revolver.
Politiet tog våbnene med sig og placerede i stedet en attrap og noget videoovervågning for at holde øje med, hvornår ejermanden kom retur.
LÆS OGSÅ: Sindsforvirret kvinde gik rundt med kniv i hånden og bamse under armen
Det viste sig, at Østjyllands Politi ikke skulle vente ret længe, før der var bid. Allerede aftenen efter indfandt de to personer sig på stedet for at lede efter våbnene. De blev fanget på politiets overvågning og anholdt senere samme aften.
"Jeg er tilfreds med dommen i dag. Den viser, at retten ser med stor alvor på, at man som led i en bandekonflikt forsøger at besidde våben i det offentlige rum. Selvom begge mænd har boet i Danmark siden de var børn, bliver de udvist til Afghanistan, når de har udstået deres straf. Så sagen viser, at det kan have alvorlige konsekvenser at færdes i bandemiljøet og begå kriminalitet midt i en konflikt," siger specialanklager Lars Petersen fra Særlig Efterforskning Vest i Østjyllands Politi.
Begge dømte har nægtet sig skyldig i sagen og har valgt at anke til landsretten.
LÆS OGSÅ: Ild i flamingo-plader gav kæmpe røgsky over Aarhus
Den 28-årige forklarede retten, at han var på skolen for at lede efter noget hash, han havde gemt, og at våbnene måtte være placeret som en fælde af medlemmer af en rivaliserende bandegruppering. Den 23-årige forklarede sig med, at han blot var fulgt med sin 28-årige kammerat.
De forklaringer købte retten dog ikke ikke.
"Retten valgte at følge min påstand om, at de to mænd var på stedet, fordi de skulle hente våben, og ikke hash, som de begge påstod. De to har først for nylig valgt at forklare sig, og her har retten altså vurderet, at forklaringerne var utroværdige. Blandt andet ved at sammenholde deres forklaring med, hvordan de har ageret på videoovervågningen," siger specialanklager Lars Petersen.
dp

Publiceret 08 January 2018 16:27