Denne bilist er drejet til højre fra Dokk1 og direkte ind i den modsatte vejbane. Foto: byrd/Allan J. Kortsen.

Denne bilist er drejet til højre fra Dokk1 og direkte ind i den modsatte vejbane. Foto: byrd/Allan J. Kortsen.

Politiet skærper tonen overfor bilister, der blæser på betonklodser i farligt kryds

Bilister bliver ved med at blæse på reglerne i krydset ved Dokk1, selvom der nu er spærret med betonklodser

Selv efter der blev sat betonklodser op, er der stadigvæk mange bilister, der overtræder færdselsreglerne i krydset på Mindet ved Dokk1.
LÆS OGSÅ: Kommunen opsætter betonklodser i farligt kryds
Det oplyser politikommissær Lars Bisgaard ved Østjyllands Politis færdselsafdeling.
Aarhus Kommune satte betonklodser op 21. december i forbindelse med, at letbanen begyndte at køre med passagerer. Betonklodserne blev sat op for at undgå, at bilister fra havnen kører lige over i krydset og risikerer sammenstød med letbanen. Og for at undgå at bilister svinger til højre i krydset, når de kommer ud fra Dokk1.
"Vi ser til vores store forundring, at bilisterne ikke respekterer afspærringen og den tydelige skiltning på stedet," siger Lars Bisgaard fra færdselspolitiet.
Bilisterne, der før fortsatte lige over i krydset, kører nu diagonalt i krydset og fortsætter op mod Europlads i den modsatte vejbane. Det samme gør bilister, der ulovligt drejer til højre inde fra Dokk1.
LÆS OGSÅ: Bilister blæser på betonklodser og fortsætter farlig og ulovlig kørsel
Kan man komme til at køre forkert i krydset ubevidst?
"Nej, udover betonklodserne er der så god skiltning, at vi opfatter det som en 100 procent bevidst handling," siger Lars Bisgaard.

Endnu en højresvingende bilist, der ignorerer betonklodserne og indkørsel forbudt-skiltet og kører ind i den modsatte vejbane. Foto: byrd/Allan J. Kortsen

Endnu en højresvingende bilist, der ignorerer betonklodserne og indkørsel forbudt-skiltet og kører ind i den modsatte vejbane. Foto: byrd/Allan J. Kortsen

Betinget frakendelse

Han fortæller, at politiet har skrevet 'mange' sager siden opsætningen af betonklodser, og at politiet nu skærper sanktionen ved at give en betinget frakendelse af førerretten, hvis man ikke følger reglerne i krydset. 
"Vi appellerer til, at folk overholder færdselsreglerne. Det er ikke for sjov, vi hiver skrappe sanktioner op af lommen. Hvis nu letbanen kommer, og halvdelen står op, er der nok mange, der vælter og kommer slemt til skade, hvis toget må blokere bremserne."
Østjyllands Politi vil fremadrettet fortsat holde godt øje med trafiksituationen i krydset:
"Vi laver intensive kontroller på flere tidspunkter af døgnet, når det er muligt," siger John Bisgaard.
Han fortæller, at den også er gal med trafikanter, der kommer fra Europaplads og fortsætter lige over i krydset, selvom man kun må køre til venstre.
 

Publiceret 05 January 2018 14:00