Modelfoto

Modelfoto

Politirapporten:

'Tricktyve' var fra Fogedretten

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

Formodede tricktyve var i virkeligheden lokale myndigheder:
I tirsdagens døgnrapport gjorde Østjyllands Politi opmærksom på, at en kvinde havde anmeldt et tricktyveri på sin adresse på Niels Juels Gade i Aarhus N. Hun havde forklaret, at fire mænd havde opsøgt hende i hendes lejlighed fredag d. 24. november om morgenen. Her havde de sagt, at de var fra fogedretten, og at de havde et økonomisk mellemværende med kvindens udlejer. Og hvis ikke hun betalte, ville de lukke for vandet. Kvinden fulgte med mændene ned på Tordenskjoldsgade, hvor hun hævede 2000 kroner til dem.
Østjyllands Politi har siden været i kontakt med flere myndigheder i Aarhus. Det viser sig, at de fire mænd helt rigtigt var fra fogedretten, fra Aarhus Kommunes afdeling for varme og en låsesmed.
LÆS OGSÅ: Louisemanden er blevet anholdt
Kvinde snydt af falsk Microsoft-medarbejder
En 53-årig kvinde i Skæring blev i går kl. 11.30 narret i en telefonsamtale med en mand, der udgav sig for at arbejde for Microsoft. Manden oplyste, at der var vrøvl med hendes pc, og han havde af uransagelige årsager brug for en kopi af hendes kørekort. Kvinden tog derfor et billede af sit kørekort og sendte det. Hendes cpr-nummer havde manden allerede. Opkaldet kostede kvinden 100 kroner, og samtidigt kunne hun efterfølgende konstatere, at nogen havde forsøgt at hæve flere tusinde kroner på hendes konto. Den overførsel havde banken dog nået at spærre.
Østjyllands Politi opfordrer borgerne til aldrig udlevere kørekort, pas, kontooplysninger eller lignende til folk, man ikke kender. Heller ikke til firmaer som Microsoft o.l, der aldrig vil bede om sådanne oplysninger via telefonen.
Drak af stjålen vin med peberspray i lommen
En 32-årig kvinde blev i går kl. 14.53 både sigtet for tyveri og for at overtræde våbenloven. Kvinden gik ind i Føtex på Guldsmedegade i Aarhus, hvor hun tog en flaske vin og gik ud af butikken. Her åbnede hun den straks og begyndte at drikke af den. En butiksdetektiv havde dog opdaget tyveriet og var fulgt efter kvinden, som han tilbageholdt. Da politiet kom frem kunne de både sigte kvinden for tyveri og for ulovlig våbenbesiddelse, da hun havde en peberspray i lommen.
LÆS OGSÅ Sur smiley og bøde til uni-kiosk i Aarhus

16-årig sigtet for at stjæle makeup
En 16-årig pige blev i går taget på fersk gerning i at stjæle makeup for 200 kroner i butikken Normal på Østergade i Aarhus. En medarbejder i butikken så på videoovervågningen, at pigen var i gang med at hapse makeuppen. Hun tilbageholdt derfor pigen og tilkaldte politiet, der kort efter dukkede op og sigtede pigen for tyveri. Pigens forældre blev også underrettet.
Manglende billet førte til anholdelse
En 23-årlig mand blev i går anholdt på Hans H. Seedorfs Stræde i Aarhus, da han nægtede at oplyse sin identitet til politiet. Manden var i første omgang tilbageholdt, fordi han kørte uden billet i bussen, og heller ikke ville oplyse sin identitet til buskontrollørerne. Manden blev efterfølgende sigtet for efter Retsplejelovens paragraf 750, 2. pkt for ikke at opgive navn, adresse og fødselsdato på politiets forlangende.
Færdselsuheld
Der skete et færdselsuheld i går kl. 07.41 på Ravnsøvej i Risskov, Aarhus. En 22-årig mand kom kørende ad Ravsøvej mod nord. Da en forankørende 40-årig kvinde stoppede for ubetinget vigepligt ved Viengevej kørte den 22-årige op i bilen. Det skete ringe materiel skade og ingen personskade ved uheldet.
LÆS OGSÅ: 12-årig dreng løb ud på cykelsti og blev påkørt
Der skete et færdselsuheld ved Astrup Strandvej 38 i Malling, Aarhus i går kl. 11.06. En 82-årig mand mistede herredømmet over bilen på grund af glat føre. Det skete begrænset materiel skade og ingen personskade ved uheldet.
Der skete et færdselsuheld i går kl. 16.10 i krydset Vejlby Ringvej/Børglumvej i Aarhus N. En 28-årig mandlig bilist svingede til venstre ind på Børglumvej, da han mistede herredømmet over bilen, gled af vejen og kørte ind i et elskab. Der skete kun materiel skade ved uheldet. 
jr
 

Publiceret 30 November 2017 17:15