20-årig på røveri- og tyvetogt i Aarhus:

Fanget til fods efter jagt gennem byen

Røvede kvinde med kniv og begik flere indbrud i Jægergårdsgade-virksomheder

Østjyllands Politi fremstillede onsdag en 20-årig mand i grundlovsforhør i retten i Aarhus. Han sigtes for forsøg på røveri, indbrud, besiddelse af narko og overtrædelse af knivloven.
Den 20-årige mand blev anholdt natten til onsdag klokken 02.37 anholdt af en rapfodet betjent, der jagtede ham fra Jægergårdsgade og ad flere gader, før betjenten til sidste fik fat i ham i krydset M.P. Bruuns Gade/Park Allé.
Jagten gik ind, da en patrulje blev kaldt til et indbrud på Skt. Pauls Apothek i Jægergårdsgade. Her opdagede betjentene en mand på vej væk fra stedet, og da han nægtede at standse på trods af deres tilråb, satte den ene betjent derfor efter ham til fods.
LÆS OGSÅ: Intet politisk motiv bag bombetrussel mod konsul: "Jeg er sendt for at give jer en besked"
Det viste sig, at den 20-årige havde en del mere på samvittigheden ind indbruddet hos den beværtning.
Klokken 00.54 forsøgte han at begå røveri mod en 20-årig kvinde på Marstrandsgade. Da kvinden var ved at låse op til sin opgang, listede den 20-årige sig ind på hende og tog fat i remmen på hendes taske. Da kvinden vendte sig om, stod han med en kniv foran hende.
Kvinden holdt fast i tasken og væltede ned på jorden, hvor hun råbte om hjælp. En cyklist kom tilfældigvis forbi, og det fik den 20-årige til at smide kniven og tage benene på nakken.
LÆS OGSÅ: Formodet pusher taget med ladt pistol i støvlen
Klokken 01.29 var den 20-årige så på spil igen. Denne gang slog han til mod restaurant Sårt i Jægergårdsgade. Her knuste han et vindue og tog nogle få hundrede kroner fra kassen.  
Herefter gik turen så til Skt. Pauls Apothek, hvor han brød ind og stjal tre tablets og en bærbar computer, inden han blev fanget og anholdt med en taske på sig med tablets og computer i.
Desuden havde han en jakke i tasken, der svarede nøje til den jakke, kvinden fra røveriet havde beskrevet for betjentene tidligere. Manden erkendte da også både forsøget på røveri og de to indbrud.
Da han under visitationen blev fundet i besiddelse af en mindre mængde narko, blev han også sigtet for det.
Den 20-årige blev varetægtsfængslet i fire uger, og han kærede ikke afgørelsen.
dp

Publiceret 01 November 2017 11:20