OPDATERET:

Bilbrand i Sallings p-hus

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Klokken 8.40 opstod der brand i en bil i Sallings P-hus i centrum af Aarhus, hvilket har medført en større røgudvikling. Butikkerne i Ferdinand Sallings Stræde er blevet evakueret, og der er spærret for al ind- og udkørsel til/fra Sallings P-hus, både fra Østergade og fra Fiskergade.
To biler er udbrændt totalt, mens yderligere 5-7 biler er blevet beskadiget, oplyser Østjyllands Politi. 
Der er også sket skade på noget af betonen i parkeringshuset, som en bygningssagkyndig nu skal vurdere omfanget af. Derfor vil p-huset fortsat være lukket indtil videre, ligesom der stadig er afspærret i området.
Har man sin bil parkeret inde i p-huset, og skal man bruge den nu og her, kan man henvende sig til politifolkene i området.
Der er ingen tilskadekomne i forbindelse med branden, men hvis man har opholdt sig i det røgfyldte område, og føler ubehag, anbefales det, at man kontakter egen læge.
Årsagen til branden er endnu ukendt.
 
Opdateret klokken 9.40:
Østjyllands Politi opfordrer borgere, der ønsker at hente deres bil fra Sallings P-hus, eller fra de omkringliggende gader, om at henvende sig til politiet, der står inde i Salling ved indgangen på hjørnet af Ferdinand Sallings Stræde/Østergade - overfor P-huset.
 
Opdateret 9.15:
Branden er nu slukket, men der er stadig en del røg, der kan være sundhedsskadeligt ved indånding. Østjyllands Politi opfordrer borgere i området Frederiksgade - Fiskergade - Fredensgade - Østergade om at søge indenfor og lukke døre og vinduer og slukke ventilationsanlæg.
 
Udsendt 9.02:
Der er opstået brand i en bil i Sallings P-hus i centrum af Aarhus, hvilket har medført en større røgudvikling. Butikkerne i Ferdinand Sallings Stræde er blevet evakueret, og der er spærret for al ind- og udkørsel til/fra Sallings P-hus, både fra Østergade og fra Fiskergade.
Lokalavisen Aarhus følger sagen. 

null

Publiceret 22 September 2015 09:45