Indbrudstyv fængslet:

Mistænkt for 40 indbrud

Et forsøg på indbrud, der blev stoppet af en vaks beboer, har ført til foreløbigt 10 sigtelser

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Østjyllands Politi fik i lørdags varetægtsfængslet en 31-årig mand fra Aarhus, efter han lørdag aften blev afsløret i færd med at begå indbrud i et hus på Bethesdavej i det nordlige Aarhus. Det var en vaks anmelder, der så, at manden gik ind i huset uden at tænde lyset. Mandens adfærd virkede påfaldende, og anmelderen kontaktede politiet, der kort efter anholdte den 31-årige.
Politiet har efterfølgende, ved ransagninger hos den 31-årige, fundet adskillige tyvekoster, primært ure, smykker og elektronik, der menes at stamme fra en række indbrud begået i området Risvangen og Vorrevangen i perioden 1. januar 2015 til 20. marts 2015. Det har foreløbigt ført til, at den 31-årige er blevet sigtet for 10 indbrud, men politiet mener, han kan have stået bag op mod 40 indbrud i området siden nytår og forventer derfor flere sigtelser i sagen.
Østjyllands Politi vil gerne i kontakt borgere, som kan have set noget mistænkeligt i området i perioden fra nytår og frem til i lørdags. Den 31-åriges normale fremgangsmåde har været opbrud af kælderdøre/vinduer. De ting, som han har stjålet, har kunnet være i en rygsæk. Typisk er han kommet cyklende til gerningsstederne, først på en sort NISHIKI herrecykel(frem til 17. februar) og derefter på en grå damecykel. Han man oplysninger i sagen, kan de gives til Østjyllands Politi på telefon 114.
Politiet vil også meget gerne have kosterne tilbage til rette ejermænd, så hvis man mener at være ejer af nogle af effekterne kan man kontakte Østjyllands Politi på mail slp001@politi.dk eller dkk002@politi.dk – husk at opgive navn, telefonnummer og emne, så vil man blive ringe op af politiet. Alternativt kan man ringe 114.
 

null

Publiceret 24 March 2015 12:30