Millionrøveri i Tilst:

To mænd idømt flere års fængsel

Retten i Aarhus har i dag afsagt dom i en sag om røveri mod en pengetransport ved Tilst fra maj måned.

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

 
To mænd på henholdsvis 25 og 40 år er i dag blevet idømt tre års fængsel for et voldsomt røveri mod en pengetransport ved Tilst tilbage i maj måned. Den 40-årige, der er svensk statsborger, blev desuden udvist med indrejseforbud for bestandigt.
Det oplyser Østjyllands Politi.
De to mænd er dømt for 13. maj 2014 at have begået røveri mod en pengetransport fra firmaet Nokas, da den tidligt om morgenen var på vej ned at tilkørslen til motorvej E45 i Tilst. Her bremsede en blå Toyota Carina hårdt op foran pengetransporten, der blev tvunget til at standse, og kort efter kom en sort Porsche Cayenne ind bagved og tre mand i hvide dragter og med sort maskering steg ud af bilerne og truede med en pistol chaufføren til at åbne op for boksen. Gerningsmændene stak af med et udbytte på cirka 3,3 millioner kroner, og satte kort tid efter Porschen i brand på Baunehøjvej i Tilst, hvorefter de flygtede fra stedet.
De to mænd blev anholdt den 9. juli og har siddet fængslet siden. De er dømt for røveri, for ildspåsættelse af flugtkøretøj og for brugstyveri af de to biler, der blev anvendt under røveriet
"Jeg er meget tilfreds med, at retten har været enig i min vurdering af beviserne og har fastsat langvarige fængselsstraffe for det særdeles grove røveri," siger anklager ved Østjyllands Politi, Mette Fladkjær, i en pressemeddelelse.
Den tredje gerningsmand er fortsat uidentificeret, og udbyttet på cirka 3,3 millioner kroner er ikke fundet.
De to mænd ankede dommen med påstand om frifindelse.

null

Publiceret 14 January 2015 13:15