SKAT snuppede fem millioner smuglersmøger

Af
Jesper Lundh

SKAT har beslaglagt en stor sending illegale cigaretter fra et containerskib, der anløb Aarhus Havn lillejuleaften. Cigaretterne var skjult i en container med 14 beholdere, der skulle ligne vandvarmere.
Da skibet anløb lillejuleaften stod SKAT allerede klar. Den mistænkelige container indeholdt ifølge toldpapirerne 14 vandvarmere, og smuglingen var meget velforberedt.
"Vandvarmerne havde certifikater, brugsmanual, pumper, aftapningshaner og el-ledninger, forklarer funktionsleder i SKAT," Kristian Johnsen i en pressemeddelelse.
Falske vandvarmere
SKATs risikovurdering kombineret med efterretninger fra udlandet fik tolderne til at undersøge vandvarmerne nærmere, og det gav resultat:
"Vi skar en af dem op med en vinkelsliber. Det, der skulle have været en vandvarmer, viste sig at være et skjul for 380.000 cigaretter," fortsætter Kristian Johnsen.
Vandvarmerne indeholdt tilsammen over fem millioner cigaretter med en afgiftsværdi på ca. ni millioner kr. SKAT undersøger nu sagen nærmere i samarbejde med politiet.

Effektiv overvågning
Den store beslaglæggelse er resultat af SKATs systematiske overvågning på toldområdet og et tæt samarbejde om toldkontrollen i EU.

"Den danske toldkontrol bygger på intelligente risikovurderinger og en døgnovervågning, som gør det muligt at reagere effektivt på efterretninger fra andre danske og udenlandske myndigheder," forklarer underdirektør i SKAT, Preben Buchholtz.
I 2014 har SKAT etableret en døgntjeneste, der samler alle informationerne om ind- og udgående fragt og koordinerer kontrollen.
"Det gør, at vi kan handle hurtigt og forsinke den samlede mængde fragt mindst muligt," fortsætter Preben Buchholtz.

Publiceret 06 January 2015 17:45