Politiets råd mod juleindbrud:

Hold godt øje med ukendte personer

Af
Af Christina S. Johansen

Østjyllands Politi har ekstra patruljer på arbejde i juledagene, der holder et godt øje med de øde villaveje. I år er der også særligt fokus på de "kendte" indbrudstyve. Men selvom Østjyllands Politi intensiverer indsatsen mod indbrudstyvene op til jul, råder betjentene samtidig borgerne til selv at gøre en indsats for at holde tyvene fra døren.
"Undersøgelser viser, at i områder, hvor man bruger nabohjælp, er der klart færre indbrud. Tyvene bryder sig simpelthen ikke om, at der bliver holdt øje med dem. Vågne naboer kan også være en stor hjælp for os, for vi kan ikke være på hver en villavej, og derfor opfordrer vi borgere, der observerer mistænkelige biler eller personer i kvarteret, til at ringe til os," siger vicepolitiinspektør Claus Danø, leder af Østjyllands Politis særlige indbrudsstab, i en pressemeddelelse.
Politiet nævner nogle klassiske små tricks til at få sit hus til at se beboeligt ud: Få naboen til at parkere i garagen, tømme postkassen og fylde lidt i skraldespanden, og så er masser af lys, både inde og ude, og en lav hæk altid en god idé.

null

Publiceret 18 December 2014 12:30