Salg af hash i Rundhøj giver problemer i området

Både boligorganisationen Alboa og de forretningsdrivende i Rundhøj er dybt frustrerede over hashsalget i området

Af
Camilla Olesen

En håndfuld unge drenge med anden etnisk baggrund end dansk sælger mere eller mindre dagligt hash på Rundhøjtorvet.
Det skaber store frustrationer for blandt andet boligorganisationen Alboa og de forretningsdrivende i området.
Før nytår bragte Lokalavisen en artikel om, at der er store problemer med ballade i området, at butikkerne blandt andet får smadret ruder, og at der bliver stjålet varer.
Ifølge en af de forretningsdrivende, der af hensyn til sin butik ønsker at være anonym, er der tale om den samme gruppe unge, der sælger hash og laver ballade.
Hashsalget skaber problemer og utryghed for beboerne og forretningerne i området.
“Det er rigtig sørgeligt, at det sker. Vi kan mærke, at der kommer færre kunder på grund af blandt andet hashssalget, og samtidig skaber både balladen i området og salget af hash utryghed hos borgerne,” siger den anonyme forretningsdrivende.

Stort fokus på hash

Hos Alboa tager man hashsalget meget alvorligt.
“Vi får flere og flere henvendelser fra afdelingsbestyrelsen omkring salg af hash, og det fylder mere og mere hos de ansatte og beboerne, som føler sig utrygge. Situationen er alvorlig, og vi har også kontaktet politiet omkring problemerne,” siger Jens Løkke Møller, administrationschef chef og ansvarlig for den boligsociale indsats hos Alboa.

Rosenhøj til Rundhøj

Ifølge Jens Løkke Møller går der rygter om, at det hashsalg, der tidligere var i Rosenhøj, er flyttet til Rundhøj.
Han pointerer, at Alboa har nultolerance overfor den slags ulovligheder. Det betyder blandt andet, at så snart der er tale om ulovligheder, kontakter Alboa beboeren, og hvis det fortsætter, kan lejemålet blive ophævet.
“Vi er ikke nået til overvågningskameraer endnu, men det kan blive noget, vi skal overveje i fremtiden,” siger han og fortsætter:
“For at vi kan komme hashsalget til livs, kræver det, at alle beboerne aktivt går ind i det her og tager fat i deres egne børn. Det kræver, at alle i området arbejder sammen.”
Den udlægning er vicepolitikommissær og leder af forebyggelsessektionen ved Østjyllands Politi, Morten Daugaard enig i:
“Vi har jo set, at man kan ændre på hashsalget ved at stå sammen. Det er Rosenhøj et godt eksempel på. Her er der blevet gjort en samlet indsats, og jeg mener, at det har haft en positiv effekt. Det er vigtigt, at man i et område samarbejder om den slags problemer. Og så skal man blive ved med at ringe til os, hver gang man ser noget,” siger Morten Daugaard og fortsætter:
“Vi er meget opmærksomme på, hvad der sker i Rundhøj, og beboerne bliver nødt til at tro på, at der bliver gjort noget ved det, og at vi gør, hvad vi kan.”


null

Publiceret 08 January 2014 16:00