PET anholder terrormistænkte aarhusianere

To aarhusianske mænd med somalisk baggrund blev mandag aften anholdt af PET og sigtet efter terrorlovgivningen

Mandag aften 28. maj anholdt Politiets Efterretningstjeneste to danske statsborgere af somalisk oprindelse for at forberede terrorhandlinger.
De to anholdte er mænd på henholdsvis 18 og 23 år, der begge har bopæl i Aarhus. Mændene er sigtet efter straffelovens § 114 om terror. Den ene blev anholdt på sin bopæl i Aarhus, mens den anden blev snuppet i Københavns Lufthavn, netop som han ankom med fly.
PET oplyser om sagen, at de to mænd blandt andet er blevet taget i at føre samtaler om metoder, mål og anvendelse af våbentyper, ligesom den ene er mistænkt for at have gennemført et træningsforløb i en al-shabaab træningslejr i Somalia med henblik på at begå terrorhandlinger.
De to sigtede fremstilles i dag i grundlovsforhør ved retten i Aarhus med henblik på varetægtsfængsling. Den videre efterforskning af sagen foregår i samarbejde mellem PET og Østjyllands Politi.
PET oplyser, at man med anholdelsen mener at have afværget en konkret terrorhandling, og at der ikke er grund til en ændret vurdering af terrortruslen i Danmark, som i forvejen er høj.

Publiceret 29 May 2012 11:00