Top-5:

Her er der flest indbrud i biler

Antallet af tyverier fra biler er steget markant og forventes at stige endnu mere op til jul

De seneste par uger har der ofte været 20-30 daglige indbrud i biler i Østjyllands Politikreds. Det er omkring tre gange så mange bilindbrud end i gennemsnit set over en længere periode.
Biltyvene er mest aktive i Århus, hvor man finder de veje, hvor der i år har været flest tyverier fra biler.
Listen toppes af Kalkværksvej på havnen, hvor der til dato er anmeldt 67 tyverier fra biler. Herefter følger Edwin Rahrs Vej med 58, Jernaldervej med 67, Vejlby Centervej med 49 og Salonvejen i Risskov med 43, viser en opgørelse fra Østjyllands Politi.
Indbruddene foregår som regel ved, at der bliver smadret en siderude, hvorefter tyven stjæler værdier som GPS, computere, mobiltelefoner og solbriller.
Østjyllands Politi forventer, at antallet af tyverier fra biler vil stige endnu mere frem mod jul, og man advarer om at lade juleindkøbene ligge synligt i bilen. Lås dem inde i bagagerummet eller tag dem med dig.

Politiets råd imod bilindbrud:

Lås altid bilens døre, bagagerum og soltag, og sørg for at alle vinduer er helt lukkede. Tag alle værdigenstande med dig, når du forlader bilen, eller lås dem inde i bagagerummet. Det hjælper ikke at forsøge at skjule ting under et tæppe på bagsædet. Det gør kun indbrudstyven ekstra nysgerrig. Fjern GPS'en og andre mobile enheder fra forruden. Parker på befærdede steder med god belysning.

Publiceret 23 November 2010 07:30