Østjyllands Politi:

Sådan arbejder tricktyvene

Østjyllands Politi udsender "opskriften" på, hvordan tricktyvene typisk arbejder

Af
Af Christina S. Johansen

Østjyllands Politikreds er til tider plaget af tricktyverier – typisk mod ældre mennesker, der handler i diverse supermarkeder. Derfor udsender politiet nu "opskriften" på, hvordan tricktyvene typisk arbejder.
Østjyllands Politi fortæller:
"To kvinder af anden etnisk oprindelse end dansk, formentlig sigøjnere, "oser" rundt i forretningen, hvor de udser sig et "offer" - som regel ældre kvinder, der handler med indkøbsvogn, og som har tasken/pungen liggende i indkøbsvognen.
Kvinderne, A og B, følger forurettede frem til kasselinjen, hvor den ene (A) betaler for en enkelt vare, samtidigt med at B holder øje med forurettede og hendes pung.
"Tricket" består i, at A på rette tidspunkt henvender sig til forurettede, som et kort øjeblik er uopmærksom på indkøbsvogn, taske og pung. Denne uopmærksomhed udnyttes i samme sekund af B, til at stjæle pungen, som hun konstant har overvåget."
Østjyllands Politi henstiller til, at ældre mennesker ikke ligger deres punge eller andre værdigenstande til åbent skue for andre og desuden sørger for, at værdigenstandene er gemt af vejen i tasker, der vel at mærke er lukket og lynet, så man ikke risikerer at blive offer for tricktyvene.

null

Publiceret 27 July 2010 17:00