Det kan blive svært at opklare, hvem der stjal de døre og vinduer, der skulle sættes i Finn Rasmussens nye hus, fordi der ikke er nogle vidner til tyveriet, som er foregået i en weekend.

Det kan blive svært at opklare, hvem der stjal de døre og vinduer, der skulle sættes i Finn Rasmussens nye hus, fordi der ikke er nogle vidner til tyveriet, som er foregået i en weekend.

Svært at opklare tyverier på byggepladser

Tyverier fra byggepladser er svære at opklare, fordi der sjældent er vidner

Af
Af Jeppe Rafn

Det er ikke det nemmeste job i verden at opklare tyverier fra byggepladser.
Der er typisk ingen vidner til tyverierne, fordi der ikke bor nogle på byggepladsen, og man kender sjældent det nøjagtige tidspunkt for tyverierne, fordi de foregår, når håndværkerne ikke er på pladsen.
"Vi har som regel ingenting at gå efter," siger politiinspektør Jan Andersen, chef for Lokalpolitiet ved Østjyllands Politi.
Politiet optager naturligvis rapport fra tyverier på byggepladser og registrerer, hvilke ting der er blevet stjålet, Nogle sager bliver derfor opklaret, når man i en anden sammenhæng støder på de stjålne ting.

Pas på hælervarer

Hvad kan man så gøre for at undgå tyverier fra byggepladser? Østjyllands Politi henstiller til, at man sikrer værdier på byggepladser i en aflåst container, og at man mærker værktøj, så det bliver sværere at afsætte.
Personer, der bygger selv, kan for sin part hjælpe til ved at være opmærksom på, at man ikke køber hælervarer.
"Hvis man bliver tilbudt en rulle tagpap for 300 kroner, der koster 1.200 kroner i et byggemarked, bør man lige tænke sig om og spørge ind til, hvorfor det er så billigt, og man bør bede om en kvittering," siger politiinspektør Jan Andersen, chef for Lokalpolitiet ved Østjyllands Politi.
Politiinspektøren fortæller, at politiet også oplever huse, der bliver tømt for hårde hvidevarer, efter der er sat døre og vinduer i huset. Det var netop, hvad der skete i en af sagerne fra nybygger-kvarteret Blomstervænget i Tilst, der har været plaget af indbrud og tyverier fra huse under opførelse.

Publiceret 23 July 2010 07:30