Annonce
Opsamleren er praktisk ekstraudstyr, der sparer dig for en tur med riven efterfølgende.
Opsamleren er praktisk ekstraudstyr, der sparer dig for en tur med riven efterfølgende.

Vinterflad plæne blev struttende grøn

Kender du det? – Efter vinterens hærgen er plænen kedelig at se på, - visse steder er det kun mos man ser, og ukrudtet vælter frem i en hastighed sjældent set

Det er i hvert fald sådan det føles, - og tanken om at sløjfe plænen helt kan strejfe. Den har behov for hjælp, - en energibar, en ferie – men det er lidt svært at gøre for sin plæne, - hmmmm, eller er det?

Stihl´s søsterselskab VIKING har konstrueret en vertikalskærer, nårh ja, rettere sagt flere modeller, for der er både en elektrisk og en benzindreven. Men fælles for dem begge er, at de liver gevaldigt op på den triste plæne, fjerne mos og ukrudt og samtidig giver luft til rødderne. De formår også at lede vandet ned til rødderne, når det regner. 

Det er med andre ord en veritabel energibar for plænen, og specielt gamle plæner kan i den grad trænge til denne ansigtsløftning: Når rodnettet er tæt og sammenfiltret bliver den nemlig sværere og sværere for vand og næringsstoffer at trænge ned til rødderne, græssets vækst går lidt i stå,, hvilket gør det til en leg for ukrudt og mos at overtage pladsen.

Med 7 stabile dobbelte knive hvor arbejdsdybden kan indstilles i seks trin, bearbejder vertikalskæreren græsplænen effektivt og samtidig skånsomt.
Med 7 stabile dobbelte knive hvor arbejdsdybden kan indstilles i seks trin, bearbejder vertikalskæreren græsplænen effektivt og samtidig skånsomt.

Ved at bruge en vertikalskærer, eller plænelufter som den også kaldes, virker plænen umiddelbart endnu mere trist når du er færdig. – Netop fordi du har fjernet alt det ”pæne”, grønne mos og ukrudt. Men efter en måned strutter den af sundhed, - for vertikalskæreren propper en energibar direkte ned til græssets rødder!

Det næste bliver blot at beslutte om græsset skal klippes med opsamler eller med en granuleringsplæneklipper, der gøder samtidig…

FAKTA
Find VIKING maskinerne: VIKING forhandles udelukkende hos faghandlen, som altid kan vejlede dig til den maskine, der dækker dit behov.  Du finder din nærmeste forhandler på www.stihl.dk
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Se mere på www.stihl.dk
Find din nærmeste forhandler på
www.stihl.dk
Følg Stihl på Facebook: facebook.com/StihlDanmark/
Dette indhold er produceret af annoncøren og afspejler nødvendigvis ikke Lokalavisens holdninger.