Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vejene i uniparken er blevet til cykelgader

Fra i dag er det kun tilladt at køre 30 km/t i uniparken, og færdsel på de nye cyklelveje er på cyklisternes præmisser

Af Stine Østergaard
Det er reglerne for en cykelgade:

Kørebanen er reserveret til cyklende, men andre køretøjer er også tilladt
Hastighedsgrænsen er 30 km/t

Der må stadig både køre biler i Universitetsparken, men klokken 9 i morges blev de første cykelgadeskilte sat op, og vejene er nu blevet lavet om til cykelgader. Førhen måtte man køre 50 km/t som i en almindelig byzone. Nu er det på cyklernes præmisser, trafikken foregår i de travle gader ved universitetet.

“Der er så mange bløde trafikanter, som vi skal passe på. Derfor øger vi trafiksikkerheden ved at gøre området til cykelgader,” siger Anne Høgh Vinter, der er trafiksikkerhedsrevisor og projektleder i Teknik og Miljø.

Skiltene blev sat op denne kolde februarmorgen, mens cyklister susede forbi, og biler trillede ind på parkeringspladser - lidt langsommere i svingende end normalt. 

For snart tre år siden mistede en kvinde på 20 år livet i en færdselsulykke i Universitetsparken i Aarhus. Hun var på cykel og kørte frem for ubetinget vigepligt og blev ramt af en bil, der kom kørende på Bartholins Allé i uniparken. Siden da har kommunen arbejdet mod større trafiksikkerhed for cyklister i området. Det har de gjort i samarbejde med universitetet.

LÆS OGSÅ: Tre år efter dødsulykke: Bilister bliver gæster i Universitetsparken

“Vi ville gerne have bedre forhold for cyklisterne her i uni-parken, så efter sommerferien dét år kontaktede vi kommunen. Det viste sig, at de også ville helt det samme, og siden har vi arbejdet frem mod den her løsning,” fortæller Anders Kragh Moestrup, som er beredskabskoordinator ved Aarhus Universitet.

De er begge glade for løsningen med cykelgader, som de tror på vil forbedre trafiksikkerheden og skabe et bedre campus-miljø.

Publiceret: 12. Februar 2018 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus