Kampagneleder for valgkampen om cykelstien, Mike Boesen, er i gang med at hænge valgplakater op i lygtepælene. Foto: Morten Telling
Kampagneleder for valgkampen om cykelstien, Mike Boesen, er i gang med at hænge valgplakater op i lygtepælene. Foto: Morten Telling
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Valgkamp om cykelsti

SOS Cykelsti Solbjerg kæmper fortsat for en cykelsti mellem Solbjerg og Malling. Nu har foreningen hængt alternative valgplakater op

SOS Cykelsti

I halvandet år har SOS Cykelsti kæmpet for en cykelsti mellem Solbjerg og Malling
Der er samlet 1111 underskrifter ind i området

I disse tider kan man over alt i Aarhus møde den ene politiker efter den anden, der smiler fra lygtepælene ned til trafikanterne.

Men mellem Solbjerg og Malling er det ikke kun politikerne, der hænger i lygtepælene. Her har SOS Cykelsti nemlig lavet en anderledes valgkampagne.

Det går i al sin enkelthed ud på at få politikerne til at lave en cykelsti mellem de to byer, som foreningen gennem en længere periode har kæmpet hårdt for.

SOS Cykelsti har derfor lavet dens egen valgplakat, som nu gør opmærksom på problematikken.

På plakaten er politiker-smilet nemlig blevet skiftet ud med en cyklende pige med spørgsmålet: 'Støtter din byrådskandidat cykelstien Solbjerg-Malling?'

Politikerne er blevet spurgt

SOS Cykelsti har taget fat i byrådskandidaterne, som har svaret på, om de vil kæmpe for, at der bliver lavet en cykelsti mellem byerne. Ved at gå ind på følgende hjemmeside, kan man se, hvad politikerne svarer: www.sos-cykelsti.dk/kommunalvalg.

Forskellige politikere har svaret på hjemmesiden, og mange af dem vil også kæmpe for cykelstien. Blandt andet borgmesterkandidat Bünyamin Simsek (V) og Enhedslistens Jette Jensen vil arbejde for at få etableret den.

Men hvorfor fører SOS Cykelsti den her kampagne?

“Vi har valgt at spørge byrådskandidaterne, om de vil arbejde for en cykelsti, fordi vi er blevet spurgt af borgerne herude, hvilke politikere der støtter cykelstien. Folk vil gerne kunne sætte deres kryds det rigtige sted. Og det vil vi i øvrigt også gerne selv. Så det er glædeligt med de tilbagemeldinger, vi har fået,” siger Mike Boesen, der er kampagneleder for SOS Cykelstis valgkampagne.

Det er tanken, at cykelstien skal gå ad den stærkt trafikerede skole- og gennemfartsvej Østergårdsvej mellem Solbjerg og Malling. Idéen med cykelstien er, at børnene får en sikker skolevej.

Et alternativ

I et brev til byrådskandidaterne opfordrer SOS Cykelsti politikerne til at tænke alternativt, så det kan lade sig gøre at få en. Medlemmerne af foreningen opfordrer til, at man anvender stenmelsbelægning i stedet for asfalt, da det er en billigere løsning.

Publiceret: 16. November 2013 16:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere