På Food Festival kan man få anderledes madoplevelser. Arkivfoto
På Food Festival kan man få anderledes madoplevelser. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vær med til at teste ny mad på Food Festival

Forskere vil bede gæsterne om at smage på nye former for mad

Af Bente Tahmasbi Hansen

Food Festival indtager igen Tangkrogen. I år sker det 1.-3. september.

En gruppe forskere fra Institut for Fødevarer skal være med.

De vil bede gæsterne om at smage og bedømme nogle af de produkter, som Institut for Fødevarer arbejder med inden for sensorik.

Sensorik kan defineres som en situation, hvor man bruger alle sanser ved bedømmelse af enten et måltid, en ret eller en enkelt fødevare.

Merete Brødsgaard er koordinator for aktiviteterne.

“Food Festival giver os en unik platform til at mødes med fødevareerhvervet og forbrugerne. Vi er glade for at dele ud af vores viden. Det er altid interessant og nyttigt i forskningen at høre forbrugernes syn på fødevarer, og vi inviterer igen i år festivalgæsterne til at deltage i forskellige forbrugerundersøgelser, siger Merete Brødsgaard.

Instituttet undersøger blandt andet om nye sorter af raps udvikles til mad til mennesker? Og kan naturlige planteekstrakter medvirke til at begrænse råd i pakket frisk frugt og grønt?

Instituttet vil gerne etablere nye virksomhedskontakter, der kan føre til samarbejde og innovation i de danske fødevarevirksomheder.

Publiceret: 18. Juli 2017 08:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

Bøger
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus
Seneste
Lokalavisen Aarhus
Mest læste
Lokalavisen Aarhus
112