Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Staten klar med penge til letbanen i Århus

Transportminister Hans Christian Schmidt har under et møde i Århus meldt ud, at staten er klar til at medfinansiere merudgifter til letbanen

Transportminister Hans Christian Schmidt har under et møde i Århus meldt ud, at staten vil engagere sig i anlægsorganisationen bag letbanen, medfinansiere eventuelle merudgifter, deltage i risikodelingen og deltage i afklaringen af fremtidige etaper.

Letbanen er den første af sin slags i Danmark og lovgivningsarbejdet er endnu ikke på plads.

"Det kunne være en uoverkommelig opgave for en enkelt kommune at løfte den udviklingsopgave, det er at etablere letbaner i Danmark. Derfor er det et afgørende gennembrud for letbanen, at transportministeren nu vil anbefale forligskredsen bag en grøn transportpolitik, at staten deltager i både udviklingsarbejdet og finansieringen heraf," siger Teknik og Miljø rådmand Laura Hay.

Ifølge Laura Hay betyder statens involvering, at man nu med ét er langt tættere på etableringen af letbanen og en trafikal infrastruktur, der vil fremme væksten i Århus.

"Desuden er det meget positivt, at transportministeren med disse udmeldinger tilkendegiver, at han vil sidestille Århus og Jylland med Københavnsområdet."

Publiceret: 28. September 2010 14:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!