Foto: Byrd/Morten Sørensen

Halvmaraton har indtaget Aarhus:

Se de menneskefyldte gader

Se video og billeder fra dagens halvmaraton i Aarhus

For ottende år i træk er Aarhus midtby blevet forvandlet til en farverig og energisk løbefest. Årsagen er, at Bestseller Aarhus City Halvmarathon er i fuld gang.

(Artiklen fortsætter under video-klippet)

Video: Byrd/Morten Sørensen

Op imod 12.000 løbere tager udfordringen op og begiver sig ud på den nøjagtig 21,097 kilometer lange rute, som fører dem omkring indre by, Botanisk Have, Havnen og Marselisborg skovene.

Det forventes, at der er omkring 50.000 tilskuere, imens 500 frivillige har sørget for, at det hele forløber efter planen.

Vejret er heldigvis også med løberne, som har været forskånet for regn og blæst.

Se billeder fra søndagens løbefest i galleriet herunder

jwh

Publiceret 16 June 2019 12:13

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.