Brydning efter skoletid kan snart være en realitet i Aarhus.

Brydning efter skoletid kan snart være en realitet i Aarhus. Foto: Brydeklubben Thrott, Thrott.dk

Sund slåskamp i SFO'en

Brydning på skolen skal få børn med særlige behov til at deltage i fritidslivet

Brydeklubben Thrott, der holder til i Åbyhøj, vil lave brydetræning ude på skolerne i Aarhus.

Idéen med brydning på skolen er at få fat på og inkludere børn, der "ellers er ekskluderet i fritidslivet på grund af kulturelle baggrunde, psykosociale årsager eller mobning og heraf afholdelse for deltagelse i fritidslivet." Det skriver brydeklubben i en pressemeddelelse.

"Vi oplever i den daglige træning i klubben, at der er børn med behov for særlige instruktioner og guidning. Vores trænere har erfaring med styring af konkurrence-momentet og arbejder også i børnehøjde med mental træning. En tydelig struktur og et klap på skulderen er afgørende for børnenes deltagelse," fortæller Esben Fonnesbek fra Brydeklubben Thrott.

Efter skoletid

Det er tanken, at der skal være brydetræning en gang om ugen på en række skoler lige efter skoletid. Brydeklubben er i øjeblikket i dialog med flere SFO’er i Aarhus Kommune om deltagelse i brydetræningen, som er et toårigt projekt under overskriften 'Den sunde slåskamp - kom og bryd med mig'.

Brydning på skoler skal være med til at inkludere børn i fritidslivet.

Brydning på skoler skal være med til at inkludere børn i fritidslivet. Foto: Brydeklubben Thrott, Thrott.dk

Projektet er blevet muligt med en bevilling på 45.000 kroner fra Nordea Fonden og har også modtaget støtte fra Aarhus Kommunes Aktivitetspulje og DIF/DGI’s Foreningspulje.

Udover den ugentlige træning ude på skolerne er der planlagt en lang række fællesarrangementer for bryderne, herunder klubture til udlandet med Throtts faste hold i Åbyhallen, mini-stævner og forældre-arrangementer med mere.

jr

Publiceret 25 March 2019 07:34

SENESTE TV