Cheftræner David Nielses mandskab er et point fra top 6, som er den sportslige målsætning for AGF i denne sæson. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Cheftræner David Nielses mandskab er et point fra top 6, som er den sportslige målsætning for AGF i denne sæson. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Spillersalg sikrer AGF flot regnskab:

6,5 millioner i overskud

Salg af Junker og Jovanovic sikrer sorte tal på bundlinjen i AGF's halvårsregnskab

Af
Danni Paulsen

Det er mere end 10 år siden, at AGF A/S senest havde et lille plus i årsregnskabet. Men selskabet og klubben styrer for første gang i lang tid nu mod et positivt resultat.

AGF A/S har netop offentliggjort halvårsregnskabet fra 1. juli til årsskiftet, og på bundlinjen står 6,5 millioner kroner med sorte tal.

Dermed kan selskabet fastholde forventningerne om et resultat mellem nul og fem millioner kroner for regnskabsåret 2018/2019.

”Vi er på rette vej i forhold til vores forventning om et positivt resultat for hele regnskabsåret," siger direktør Jacob Nielsen i forbindelse med offentliggørelsen.

Klubben solgte i august målmand Aleksandar Jovanovic og angriber Kasper Junker, og det har været med til at sikre det positive resultat.

Derudover er der også fremgang i indtægter fra sponsorerne og tilskuertallet.

"Udviklingen i vores sponsorindtægter er fortsat positiv, og for første gang i mange år kan vi glæde os over, at resultatet af transferaktiviteter er positivt. Vi kan også notere os en lille fremgang i vores tilskuertal, og i vores eventafdeling har vi aldrig tidligere haft så mange events og koncerter på programmet som i foråret 2019 med femindendørs koncerter i Ceres Arena og to udendørs koncerter i Ceres Park –i alt over 100.000 gæster til koncerterne," lyder det fra Jacob Nielsen.

Han skal nu håbe på, at Superligaholdet får tilkæmpet sig en plads i top 6. Klubben har dog budgetteret med en 8. plads.

"Sportsligt har vi et pointefterslæb, vi skal indhente i forhold til den sportslige målsætning om en plads i top-6, men vi har en forventning om, at de investeringer, vi har gjort i truppen henover vinteren, vil have en positiv effekt på de sportslige resultater på både kort og længere sigt.”

AGF er i øjeblikket placeret som nummer syv i Superligaen med et enkelt point op til sjettepladsen. Fire runder resterer af Superligaens grundspil.

Udvalgte hovedpunkter fra halvårsregnskabet:

  Koncernens omsætning er steget til 60,6 mio. kr. fra 58,3 mio. kr. i samme periode sidste år. Udviklingen kan primært begrundes med den positive udvikling i entré-og tv-indtægter.

  Eksterne omkostninger er steget med 0,4 mio. kr. fra 23,4 mio. kr. i samme periode sidste år til 23,8 mio. kr.

  Personaleomkostninger er faldet med 0,9 mio. kr. fra 33,3 mio. kr. i samme periode sidste år til 32,4 mio. kr., hvilket primært skyldes ændringer i lønninger grundet færre ansatte.

  Den totale likviditetsvirkning i perioden er positiv med 6,7 mio. kr. primært som følge af pengestrømme fra salg af kontraktrettigheder.

  Pengestrømme vedrørende drift er i regnskabsperioden negative med 0,1 mio. kr. mod negative 3,3 mio. kr. i samme periode sidste år.

  Pengestrømme fra investeringer er positive med 6,8 mio. kr., primært som følge af salg af kontraktrettigheder.

  Egenkapitalen udgør pr. 31. december 2018 34,7 mio. kr. i forhold til 33,9 mio. kr. sidste år.

Publiceret 21 February 2019 16:05

SENESTE TV