Lystrup er snart igen centrum for basketspillere i alderen 7-13 år fra hele landet. Her foto fra det tilsvarende stævne i fjor.

Lystrup er snart igen centrum for basketspillere i alderen 7-13 år fra hele landet. Her foto fra det tilsvarende stævne i fjor.

Lystrup bliver centrum for dansk børne-basket

Lystrup Cup samler basketball-hold fra hele landet 22.-24. februar

Af
Kim Skovrup Andersen

Den lokale basketballklub, Lystrup Lions, sætter sig selv på landkortet, når det gælder børne- og ungdomsrækkerne.

Det sker i den kommende weekend, når basketball-afdelingen under Lystrup IF er arrangør af en årlig turnering, der samler hold fra hele landet i aldersgruppen 7-13 år. Lystrup Cup regnes som et af landets store stævner i dansk basket.

Den kommende weekend 22.-24. februar gennemføres 2019-versionen af turneringen. Over 70 hold med flere end 800 basketspillere fra hele landet vil være på plads i Lystrup. En lang række af holdene overnatter på skolerne i Elsted og Lystrup. Den sportslige afvikling sker på banerne i Lystrup Idrætscenter, hvor der spilles basket i 19 timer på seks baner fordelt over lørdag samt søndag.

Det er 28. gang, at der gennemføres baskeballtturnering i Lystrup.

Lystrup Cup gennemføres den kommende weekend i Lystrup Idrætscenter.

Lystrup Cup gennemføres den kommende weekend i Lystrup Idrætscenter.

"Der er stor interesse for at være med, og vi har også i år måttet oprette venteliste for hold, da rækkerne hurtigt blev fyldte. Vi glæder os til at tage imod de mange basketspillere fra hele landet og markere, at basket er en sport med tempo og sjov," siger formand i Lystrup Lions, Jesper Olesen, Lystrup Lions, i en pressemeddelelse.

Basketballsafdelingens bestyrelse har gennem flere måneder været i gang med planlægningen sammen med andre frivillige. Under selve stævnet stiller en stor skare af frivillige blandt forældre, spillere, ledere og andre fra lokalområdet op som hjælpere, så det hele kan klappe. Desuden er der også opbakning fra andre afdelinger i Lystrup IF om at løse opgaven med at gennemføre en af landets store basketturneringer for børn og unge.

Publiceret 19 February 2019 14:00

SENESTE TV