Seneste VM Cross blev afholdt tilbage i 2017 i Uganda. Årets mesterskab i Aarhus slår ny rekord for antal deltagere ved et VM Cross.

Seneste VM Cross blev afholdt tilbage i 2017 i Uganda. Årets mesterskab i Aarhus slår ny rekord for antal deltagere ved et VM Cross. Foto: VM Cross Kampala 2017

VM i Aarhus sætter rekord

Når eliteløberne dyster om medaljer til VM Cross ved Moesgaard Museum i Aarhus 30. marts, er det med et rekordstort deltagerantal, oplyser arrangørerne

Det bliver med et rekordstort antal eliteløbere, når Aarhus næste måned er vært for VM i cross-løb. Det oplyser arrangørerne i en pressemeddelelse.

"For to år siden blev mesterskabet afviklet i Ugandas hovedstad, Kampala. Dengang var der 146 mænd til start. I Aarhus er der tilmeldt 174 mænd, som skal op over Moesgaards græstag og ud over stok og sten mod de forjættede podiepladser," skriver Dansk Atletik, der arrangerer VM Cross i Aarhus, i en pressemeddelelse.

På kvindesiden vil der være 124 kvinder til start i Aarhus mod 104 i Kampala. Ligeledes er der en stigning af tilmeldinger blandt U20-løberne og stafetterne.

Kronprinsen løber med

Udover eliteløbet og kampen om verdensmesterskabet har også motionsløbere på alle niveauer mulighed for at løbe på VM-ruten, og dem, der tilmelder sig, kan se frem til at løbe med royalt besøg. Kronprins Frederik har således meldt sin ankomst og deltagelse i en stafet ved denne del af VM Cross.

For motionsløbene er der stadig mulighed for at tilmelde sig og blive en del af VM-festen, fremgår det af pressemeddelelsen.

VM Cross i Aarhus finder sted ved Moesgaard Museum lørdag 30. marts.

jwh

VM Cross for motionsløbere har følgende distancer:

    2 km | The Sprint

    4x2 km | Stafet

    4, 8 eller 12km | Cross/Trail

Kilde: Dansk Atletik

Publiceret 11 February 2019 20:00