Anfører for Aabyhøj Basketball – Ida M. Krogh - løfter her pokalen efter hendes hold har vundet pokalfinalen i basketball for damer mellem Aabyhøj Basketball og Stevnsgade i Forum Horsens. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Anfører for Aabyhøj Basketball – Ida M. Krogh - løfter her pokalen efter hendes hold har vundet pokalfinalen i basketball for damer mellem Aabyhøj Basketball og Stevnsgade i Forum Horsens. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Galleri: Aabyhøj Basketball vinder første titel i årevis

Ungt og talentfuld hold gik hele vejen og vandt pokaltitlen i Horsens efter sejr over Stevnsgade

Af
Kim Skovrup Andersen

Efter et år udenfor det bedste selskab gennemførte Aabyhøj Basketballs ligadamehold det helt store comeback med en sejr på 74-59 over Stevnsgade i årets pokalfinale, som blev spillet i Forum Horsens. Og som om det ikke var nok. Det kun 17-årige stortalent Malene Lind Pedersen blev - foruden at blive sit holds topscorer - kåret til årets pokalfighter.

Kampen var ret lige indtil tredje periode, hvor Åbyhøj-pigerne lukkede totalt ned for Stevnsgades offensiv, da sjællænderne blot scorede fem point i perioden og ingen de første fem minutter.

En glad Aabyhøj Head Coach Michael Rau-Niebling fejrer sejren i Pokalfinalen i basketball for damer mellem Aabyhøj og Stevnsgade i Forum Horsens. (Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix)

En glad Aabyhøj Head Coach Michael Rau-Niebling fejrer sejren. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix. Ritzau Scanpix

Cheftræner Michael Rou-Niebling gav en fokuseret defensiv æren for sejren:

"Vi holder vores aftaler og får holdt Stevnsgades bedste spiller ude af kampen. Og så spiller vi et højere tempo og har en brede trup end Stevnsgade," siger han.

Aabyhøj Basketball har et hold med en gennemsnitsalder på blot 18 år, så det er en kæmpe overraskelse, at der allerede nu kommer en titel i hus. Flere spillere er 17 år, og så er der også et par spillere i starttyverne, som har noget collegebasket-erfaring fra USA.

"Det er meget overraskende for os, at vi vinder en titel. Det havde vi ikke regnet med. Inden denne sæson har vi aftalt, at vi gøre det så godt, som vi kan og undgå at blive sidst i Ligaen. Og nu har vi vundet pokalturneringen og ligger i toppen, så det er stort," siger Michael Rou-Niebling og fortsætter:

"De næste to kampe er afgørende for, om vi kan komme i DM-semifinalen, og hvis vi når den, kan alt ske."

Det var Aabyhøj Basketballs fjerde pokaltitel. Klubben har tidligere hævet pokalen i 1997, 1998 og 2010.

Publiceret 04 February 2019 10:15