Casper Højer Nielsen (til højre) tiljubles efter drømmemål til 1-0.

Casper Højer Nielsen (til højre) tiljubles efter drømmemål til 1-1 mod Vejle. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Fem ting at tænke over inden aftenens kamp

Mandag klokken 19.00 gæster AGF Farum i endnu en altafgørende point-duel mod top 6-pladserne

Af
Morethanaclub.dk

Det blev med bagdelen i vandskorpen, at AGF kunne hente tre point ind på kontoen hjemme mod Vejle. Kampen var ikke køn, og hvis AGF skal være ærlige, så var det primært et gyldent venstreben, der pustede liv i håbet om slutspil – i den rigtige ende.

Der var dog gode passager i kampen, såvel som bekymrende tendenser. Så hvad lærte vi af Vejle-kampen, og hvordan henter AGF tre points med hjem fra Nordsjælland?

1) Jens Stage er ikke angriber

To kampe i streg har den aarhusianske guldklump spillet på toppen, og det virker ikke til, at positionen passer Stage. Han var bemærkelsesværdigt lidt på bolden i Vejle-kampen, og flere gange søgte han langt ned i banen - det duer ikke som spidsangriber. Stage er bedst i motorrummet på midten. Han er en kanon spilstation og en konstant på midten, når han får lov og plads – angriber-rollen ligger ikke til den hårdtarbejdende type, Stage er. Han er så meget på bolden, når han får plads på midten, og det gavner holdet meget mere end den ensomme rolle på toppen.

2) 4-1-4-1 kan virke skræmmende dårligt

David Nielsen fastholder filosofien om én angriber. Hvis man gør det, så er det ikke Stage, og det er heller ikke Mmaee. Sidstnævnte virker mere som en boksangriber, selvom han sjældent befinder sig i feltet. Mmaee er stærk på bolden, har en god fysik og teknik, så rollen som spilstation omkring kanten af feltet er idéel. Det kræver bare, at man har en ekstra angriber som Bundu eller Riel eller to wings, der kan tage dybdeløbene omkring Mmaee, og det mangler kraftigt – dog med Anker som bedste mulighed på en hurtig kontraløber, der også kan lave mål.

3) AGF mangler en leder i forsvaret

Alt for mange bolde mod Vejle endte med at blive farlige uden grund. Ved 1-0 målet er forsvaret passivt, og der mangler en type, der går ind og tager fat og løfter holdet. Her kan Kanstrup godt have sine mangler. Seneste nyt om Backman er fortsat, at han træner fuldt med og muligvis kan blive aktuel i løbet af de næste to kampe.

4) Der er for langt mellem kæderne

Ruben Sellés nævnte selv i Vejle-kampen, at distancen mellem forsvar og midtbane er for stor. Det gav store problemer i første halvleg, for selv om AGF godt kan strikke 10 afleveringer sammen, så bliver det aldrig farligt, når AGF kommer over midten. Der mangler en spilstation, og her har Sana ikke blomstret de seneste kampe. I stedet gjorde Toutouh god figur af sig selv på midten med et par giftige afleveringer.

Det er et problem, at spillet først flyder, når modstanderne åbner op. Da Højer udlignende, pressede Vejle automatisk længere op ad banen, og midtbanen åbnede sig op. Først her blev AGF rigtigt farlige og skabte potentielle afgørende chancer. Det er bare et problem, at AGF først kan kæde 3-4 farlige afleveringer sammen i dybden, når modstanderne jagter mål - det burde AGF kunne gøre ved 0-0.

5) Der er ingen kynisme foran mål

Det siger sig selv. Vejle-kampen kunne have endt 4 eller 5-1. Ankersen havde endnu en stor friløber, Toutouh havde en stor afbrænder, og Sana missede to åbenlyse målgivende chancer. Det er selvsagt, at man ikke skovler mange points sammen, hvis man ikke udnytter sine chancer. Der mangler kynisme!

AGF er nu á point med Nordsjælland. Med en sejr rykker AGF op på 24 points, og så lever drømmen om top-6 lige pludselig igen. Randers har 22 point og møder Vendsyssel søndag, AaB og Horsens har henholdsvis 25 og 24 point og tørner også sammen søndag.

Denne artikel er leveret af Morethanaclub.dk

Publiceret 10 December 2018 17:53

SENESTE TV