AGF-målmand Oscar Whalley rød i omklædningen efter 83. minutter, da han fik sit andet gule kort. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix

AGF-målmand Oscar Whalley rød i omklædningen efter 83. minutter, da han fik sit andet gule kort. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Drømmescoring, rødt kort og manglende straffekendelse: AGF taber til Brøndby

AGF blev atter snydt for et straffespark, da det blev til et 2-0-nederlag på Vestegnen

Af
Danni Paulsen

"Det udligner sig over en sæson," siger de kloge hoveder altid, men mange AGF-fans vil nok mene, at der er et gevaldigt minus på straffesparkskontoen i denne sæson.

Og frustrationen over de manglende kendelser i AGF's favær er nok ikke blevet mindre efter fredagens kamp mod rivalerne fra Brøndby.

For kampen kunne have været en hel anden, hvis AGF fik bragt sig foran kort før pausen. Den belgiske lejesvend Ryan Maae blev nemlig snydt for et klokkeklart straffespark, da han blev kantet af Anthony Jung i feltet, men de hvidblusede gæster fik aldrig chancen for at bringe sig i front.

Faktisk kunne den manglende straffescoring endog have bragt AGF foran 2-0, for små ti minutter forinden fik publikumfavoritten Jens Stage prikket bolden i nettet efter en hjørnesparkskombination, hvor han kom til bagerste stolpe.

Uheldigvis var det med armen, den unge komet prikkede bolden ind, og derfor måtte AGF-spillerne gå skuffede til pause efter 45 minutters spil, hvor de egentlig var hjemmeholdet, der havde haft det meste spil.

Målmand ser rødt

De udemærkede muligheder, de kontra-lurende AGF'ere fik spillet sig til i 1. halvleg udeblev i kampens sidste halvdel.

Brøndby fik markant bedre styr på organisationen, og den hidtil tandløse offensiv fik gang tur i den.

Efter en times spil burde Vestegnens dyreste tysker, Hanny Mukhtar, have scoret, da han afbrændte en kæmpe 'direktør' alene foran kassen. Målmand Oscar Whalley kom dog godt ud af sit bur og fik klaret sagerne.

Syv minutter senere var den spanske målmand dog prisgivet.

Denne gang var det tyske Dominik Kaiser, der uden for feltet fik et oplæg fra sin landsmank, Mukhtar, og Kaiser tæskede til læderet i en 'howler' af en helflugter.

Det var, som om drømmescoringen punkterede AGF-ballonen en anelse, og efter 75 minutter var Mukhtar atter på spil og sendte et langskud snert forbi Whalleys opstander.

Med syv minutter tilbage af den regulære spilletid kom dødsstødet.

Et AGF-angreb blev prompte straffet af hjemmeholdets angriber Michael Uhre, der førte bolden op til AGF-feltet. Her fik han spillet Lasse Vigen Christensen, der returnerede med en frispilning i det lille felt.

Igen kom Whalley ud af sit mål, men den spanske målmand blev snydt af et lille lob til siden, og i stedet for at banke til bolden, bankede han til Uhre.

Kampens andet gule kort til AGF-målmanden og marchordre. Brøndbys brandvarme polak Kamil Wilczek eksekverede straffesparket på sikker vis og sendte aarhusianerne hjem med nul og niks i bagagen trods en hæderlig indsats.

Nederlaget var tredje nederlag i træk i Superligaen for AGF, der forleden også blev sparket ud af pokalturneringen af Næstved.

AGF's næste Superliga-kamp er mod Horsens i Ceres Park den 26. november.

Publiceret 09 November 2018 21:07

SENESTE TV