Foto: Axel Schütt/Ritzau Scanpix

Optakt til Esbjerg – AGF: “Vi har så mange redskaber vi kan bruge”

Det handler om en plads i Top 6, når AGF på søndag gæster vestkysten

Af
Morethanaclub.dk

Esbjerg er næste modstander for AGF, og historikken tyder på mange mål. Især hvis man tænker på den legendariske otte-måls kamp i 2016, der endte 6-2 til AGF, endda med to mål fra Spelmann. Denne sæson er det er to defensive organisationer, der tørner sammen, men med AGF’s to sidste kampe (3-2, 2-3) tyder meget på, at det offensive spil er i top, mens det defensive er lidt udfordret.

På sin vis minder AGF- og Esbjerg-mandskaberne om hinanden. Esbjerg har hverken scoret mange mål eller lukket nogle ind. Se bare deres seneste kampe; 1-0, 1-0, 1-0, 0-2, 2-0, 1-0. Udover et meget overraskende nederlag mod Vejle og et fortjent nederlag til FC Købehavn, så er Esbjerg ikke helt ufarlige. AGF skal have gang i Ankersen igen, Sana skal være i spilhumør, og Bundu/Mmaee skal levere. Dertil skal defensiven, under ledelse af Kanstrup, være mere konsekvente.

Holdnyt

Cheftræner John Lammers må undvære Emmanuel Oti Essigba og Daniel Anyembe, mens spillere som Kristian Riis og Klaus Moesgaard fortsat er tvivlsomme med skader. Det er værd at nævne, at Esbjerg startede med den omdiskuterede Rafael van der Vaart og Adnane Tighadouini inde i sidste kamp, dog mod Jammerbugt.

For AGF er Musti fortsat ude, da han afsoner sin sidste karantænedag. Det bliver spændende at se, om Spelmann, Bror Blume, eller sågar Magnus Kaastrup indtager den startplads. Derudover er Backman fortsat ude med hovedproblemer, dog er det uvist, om den svenske forsvarskriger er i bedring med mulighed for en startplads.

Med to mål i pokalkampen mod Aarhus Fremad bliver det måske Mmaee, der får chancen fra start. Dog var præstationen ikke helt fremragende, men to mål er to mål, og da Bundu virkede ufarlig mod Brøndby, kan den unge belgier få første startplads – vi tror dog på, at David fortsætter med Bundu.

Ankersen til MTAC

Jakob Ankersen blev bedste mand på banen mod Brøndby. Den hurtige kantspiller er blevet mere målfarlig, og hans offensive kvaliteter skinner igennem. Vi fangede Ankersen på Fredensvang til en snak om, hvad i hans spil, han arbejder på:

"Jeg vil være mere målfarlig, jeg har det sådan at mange ikke lægger mærke til den hårde indsats, der bliver lagt i de første 80 minutter af en fodboldkamp. Det er ikke altid kampene ligger til en personligt, og mod Brøndby fik jeg så den belønning. Jeg løb ufatteligt mange, nødvendige, men forgæves løb, og på et tidspunkt får man noget ud af det," fortæller Anker til MTAC.

Vi forsøgte at spille meget hurtigt fodbold med lange bolde i dybden, kommer den taktik til at ændre sig mod Esbjerg?

"Jeg tror ikke de kommer til at stå halvt så højt som Brøndby gjorde. De er klar over at vi har nogle hurtige typer. Men vi har så mange redskaber og så mange ting at spille på, så hvis de ikke stiller sig særligt højt så bliver der plads andre steder, og det skal vi nok bruge."

Kampen på søndag den 30. september fløjtes i gang klokken 14:00.

Artiklen er leveret af Morethanaclub.dk

Publiceret 29 September 2018 12:47

SENESTE TV