Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

AGF går på scenen under Aarhus Festuge

Den årlige spillerpræsentation foregår i festugen

AGF plejer på denne tid af året at præsentere spillertruppen ved et arrangement forbeholdt sæsonkortholdere og aktionærer.

Sådan kommer det ikke til at foregå i år, hvor fodboldklubben præsenterer spillerne i festugen på Byens Scene i Mølleparken i Aarhus.

"Vi har et nært og stærkt forhold til byen - det så vi senest ved den store opbakning til Aarhus Walk, hvor 3.500 århusianere sammen gik til Ceres Park op ad Stadion Allé. Nu laver vi så for første gang et arrangement sammen med Aarhus Festuge, og vi glæder os til at præsentere vores spillertrup for hele byen. Det bliver en ny oplevelse for os og forhåbentlig en rigtig god oplevelse for publikum," siger AGF's direktør Jacob Nielsen i en pressemeddelelse fra klubben.

Spillerpræsentationen finder sted mandag 3. september kl. 19.30. Her bliver Superliga-truppen præsenteret på scenen, og cheftræner David Nielsen og sportschef Peter Christiansen ser frem mod resten af sæsonen. Derudover barsler AGF med en 'rigtig aarhusiansk musikalsk overraskelse.'

Alle er velkommen til spillerpræsentationen, hvor man fra kl. 19 ved siden af Byens Scene vil kunne møde AGF’s maskot Aros og Superliga-spillerne og måske få sig en autograf eller en selfie med en af spillerne.

Traditionen tro spiller AGF altid en hjemmekamp under festugen. Det bliver i år i festugens første weekend, søndag 2. september klokken 18 på Ceres Park.

jr

Publiceret 22 August 2018 17:05

SENESTE TV

Præsteklumme:

Livstræets krone

præsteklumme En af de meget populære sange ved vores morgensang med eleverne fra Lystrup Skole er 'Livstræets krone'. Den appellerer umiddelbart til børn og unge mennesker. Men den bliver også jævnligt bragt i forslag for eksempel til dåbsgudstjenester og konfirmationer. Det er da også en dejlig, livsbekræftende sang, der sunget første gang ved indvielsen af et stort billedtæppe på Silkeborg Højskole. Tekst og melodi blev skrevet af to lærere på Højskolen, Erik Lindebjerg og Hans Holm. Sangen har et herligt refræn:

Lad dem lege i livstræets krone,

lad dem føle, at livet er stort,

lad dem skue de blå horisonter

og himmelhvælvingens port.

Hvem vil ikke gerne lege i livstræets krone og føle, at livet er stort, når der er så meget andet, der kan trykke mennesker ned og gøre os til slaver af job og tid? Mon ikke alle drømmer om blå horisonter og en strålende lys himmelhvælving? Det poetiske sprog skaber billeder, som vi forbinder os til med følelser og håb.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn

Men det rationelle sprog taler anderledes realistisk og nøgternt om de kendsgerninger, der ikke er til at komme uden om. Jeg har lige været til et foredrag med meteorologen Mikael Jarnvig om 'Klima og kærlighed', hvor det rationelle sprog især blev taget i brug. De var nemlig mange kolde og alarmerende facts i det foredrag. Men klimaet kan vi ikke alene forholde os til med vores fornuft. De store spørgsmål involverer også vores følelser. Vi må have kærligheden med.

Præsteklumme: At blive set

I sit foredrag refererede Mikael Jarnvig en tale om klimaet, som Barack Obama holdt som USA's præsident i 2015. I sin tale sagde Obama følgende: ”De menneskelige aktiviteter er skyld i store klimaændringer. I de senere år har vi set usædvanligt stærke storme, lange perioder med tørke, kraftige skovbrande og voldsomme oversvømmelser. Indlandsisen smelter så hurtigt, at National Geograhic hele tiden må ændre deres kort. Vi er den første generation til at føle, hvor alvorlige klimaændringerne er – og vi er den sidste generation, der kan nå at gøre noget ved det.”

Det er meget alvorlig tale, som nok kan gøre en og anden desillusioneret. Men det er også en tale, som holder mennesket fast på det ansvar, vi er blevet betroet, som Guds skabninger og forvaltere af klodens vand, luft, jord – ja, hele den rige natur, som vi er indfældet i og afhængig af.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn. Vi kan ikke være ligeglade og bare bruge løs, som om der var uanede ressourcer, og som om vores 'brug-og-smid-væk' mentalitet er uden konsekvenser. Vi skal lytte til fornuft og bruge både hjerte og forstand. Og det skal vi gøre, for at vore efterkommere også kan synge med på sangen om legen i livstræets krone, der får os til at føle, at livet er vidunderligt stort.