Nicolai Iversen til præsentation i klubben. Pressefoto

Nicolai Iversen til præsentation i klubben. Pressefoto

Bears-stjerne bliver cheftræner for Aarhus-klub

Tidligere anfører for Bakken Bears skal være cheftræner i Lystrup

En af dansk basketballs mest erfarne spillere skifter karriere inden for sporten. Han går fra at være aktiv, professionel spiller på højeste niveau til at blive cheftræner i en breddeklub med ambitioner.

Nicolai Iversen, der har været anfører hos guldholdet Bakken Bears indtil seneste mesterskabssæson, bliver ny cheftræner i basketafdelingen i Lystrup IF - Lystrup Lions, oplyser Lystrup IF i en pressemeddelelse.

Sammen med det øvrige trænerhold, sportsudvalg og bestyrelse er målet for Nicolai Iversen at kunne styrke baskesporten og dermed udvikle klubben til gavn for alle.

"Efter 20 år som aktiv spiller på højt niveau glæder jeg mig til at bruge mine erfaringer i en mindre, men ambitiøs, basketklub. Sammen med folkene i og omkring klubben ser jeg frem til at skabe udvikling både på banen og uden for, hvor der er tanker om spændende tiltag," siger Nicolai Iversen.

Vi er stolte over, at det er lykkedes for os at lave en aftale med Nicolai

I sin aktive karriere har 38-årige Nicolai Iversen spillet 443 kampe for Bakken Bears og scoret 4.322 point. Tidligere i karrieren har han blandt andet været anfører på det danske basketlandshold, ligesom han har spillet basketball i USA og flere lande i Europa. Her i landet har han også været spiller hos Svendborg Rabbits, inden han i 2011 skiftede til Bakken Bears. I karrieren har han vundet otte DM-titler og er blevet pokalmester fire gange.

Hos Lystrup Lions afløser Nicolai Iversen klubbens hidtidige cheftræner, amerikanske Al Benett Jr., der ønskede at fratræde ved udgangen af denne sæson. Formand Jesper Olesen er meget glad for, at Nicolai Iversen har sagt ja til at være del Lystrup Lions.

"Vi er stolte over, at det er lykkedes for os at lave en aftale med Nicolai, der bliver et meget stort aktiv i den fortsatte udvikling af vores klub. Han kommer med kæmpe erfaringer fra basketball, som vores spillere i alle aldre samt øvrige trænerteam kan trække på. Lystrup Lions er en breddeklub i dansk basket, men vi har ambitioner om både at udvikle den enkelte spiller, vores hold og klubben. Her flugter vores tanker samt planer helt med Nicolais," siger Jesper Olesen.

Nicolai Iversen er netop blevet præsenteret som ny cheftræner for alle spillere, forældre, trænere og ledere ved et arrangement som markering af afslutningen på sæson 2017/18.

Den kommende weekend er han allerede i arbejdstøjet i Lystrup Lions, der inden sommerferien begynder gennemfører en træner-workshop som optakt til den nye sæson. Den begynder midt i august.

dp

Publiceret 26 June 2018 08:08

SENESTE TV