De syv både i Volvo Ocean Race kommer helt tæt på Aarhus.

De syv både i Volvo Ocean Race kommer helt tæt på Aarhus. Illustration: Aarhus Kommune

Kom helt tæt på Volvo Ocean Race i Aarhus

De syv både sejler helt ind i havnebassinet og runder ved Dokk1

Opdatering klokken 8.45: Aarhus Kommune oplyser, at bådene forventes at ankomme fredag 22. juni fra klokken 13. Der er skiftende vind, så det anbefales at komme i god tid.

Intet andet sted kan man komme tættere på den verdensomspændende kapsejlads Volvo Ocean Race end i Aarhus. For første gang i løbets 44-årige historie gennemføres en såkaldt 'fly by' helt tæt på land.

De syv både sejler fredag 22. juni ind i inderhavnen og foretager en mærkevending i havnebassinet lige ud for Dokk1. Det bliver altså muligt at stå kun få meter fra bådene på den sidste etape i Volvo Ocean Race, der begynder i Göteborg i Sverige og slutter i Haag i Holland - med Aarhus i Danmark som mellemstation.

"Volvo Ocean Race er en fantastisk spektakulær begivenhed, der følges i hele verden. I Aarhus kommer vi på fredag helt tæt på den afgørende etape. Det bliver helt enestående, og jeg håber, at rigtig mange vil være med til at gøre det til en festlig begivenhed," siger kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Indsejlingen bliver dækket af en helikopter, der sender direkte til en storskærm på havnefronten, så publikum er opdateret på stillingen, når bådene ankommer.

Der er to danskere sejlere med i Volvo Ocean Race. De har begge sejlet meget i Aarhusbugten og glæder sig til at vise deres både frem på hjemmebane.

"Det er en stor ting, at vi får Volvo Ocean Race til Danmark for første gang. Det er noget, jeg har drømt om, siden jeg sejlede racet for første gang. Det bliver både sjovt og lidt stressende. Når man sejler i havnen, er der meget, der kan gå galt. Så jeg er en smule nervøs for at skade båden, men samtidig vil jeg jo også gerne nyde oplevelsen og få sagt hej til de mange tilskuere," siger Nicolai Sehested fra AkzoNobel.

"Det bliver en kæmpe fest at se de her både, der de seneste ni måneder har sejlet jorden rundt. Jeg håber, at der står mange mennesker med dannebrogsflag og hilser på os. Det er noget, jeg glæder mig meget til," siger Jena Mai Hansen fra Vestas 11th Hour Racing.

Afhænig af vindretningen forventes bådene at runde bøjen ved Dokk1 fredag mellem klokken 12 og 18. Et nærmere præcist tidspunkt bliver annonceret på dagen.

Der bliver arrangeret aktiviteter for børn ved Dokk1, og om eftermiddagen bliver der vist fodboldkampe på storskærm fra VM i Rusland på havnepladsen mellem Dokk1 og Navitas.

Publiceret 22 June 2018 07:45

SENESTE TV