Erik Flak Jørgensen (i blåt), der her giver dessiner til Simon 'Ø' Østergaard (i midten) og Rasmus Secher i Nørre Djurs HK-tiden, skal de næste to sæsoner træne AGFs bedste håndboldherrespillere

Erik Flak Jørgensen (i blåt), der her giver dessiner til Simon 'Ø' Østergaard (i midten) og Rasmus Secher i Nørre Djurs HK-tiden, skal de næste to sæsoner træne AGFs bedste håndboldherrespillere Foto: Lars Norman Thomsen

Håndbold: AGF henter succestræner på Djursland

Erik Flak Jørgensen skal de næste to år stå i spidsen for AGFs bedste herrehold, der i øjeblikket spiller i 2. division

Af
Lars Norman Thomsen

HÅNDBOLD Nørre Djurs HK's mastermind på trænersiden de seneste fem år, Erik Flak Jørgensen, skal de kommende to sæsoner træne AGFs bedste herrehold.

I den kommende sæson har AGF hold med i både 2. og 3. division.

"Vi har trænet i små to uger nu, og fremmødet har været flot," siger en tilfreds Erik Flak Jørgensen, som fik den smukkeste fjer i hatten med af alle, da han stoppede i Nørre Djurs HK: Oprykning til 2. division for landsbyklubbens bedste herrehold. Kun to nederlag i 22 kampe blev det til.

Tillige formåede han, assistenten Jan Mathiesen og den øvrige trænerstab sammen med spillerne at få skabt en håndboldkultur, hvor det at træne - og via træningen højne niveauet - blev en altoverskyggende del af håndboldkulturen i Nørre Djurs HK.

"Jeg forlader en familie, for sådan er det i Nørre Djurs HK, hvor alle kender alle og hjælper hinanden uanset, om man er træner, spiller eller leder. Jeg vil fortsat kigge til Glesborg, når tiden tillader det," siger Erik Flak Jørgensen, der understreger, at han glæder sig vildt til sit nye job i traditionsklubben AGF med en lang håndboldhistorie og stolte traditioner på topniveau i Danmark.

Hvem husker ikke målmanden Leif Gelvad, der opnåede 47 landskampe og 356 kampe for AGF, som med Gelvad på mål vandt det danske mesterskab i 1957, 1959 og 1961.

Lang proces

AGF og Erik Flak Jørgensen begyndte at snakke sammen, da det var afklaret, at Nørre Djurs HK ville prøve noget nyt på cheftrænerposten og ansatte den tidligere ungdomslandsholdstræner Benny Nielsen som i øvrigt også har en fortid i AGF.

"Jeg har haft mange snakke med AGFs ledelse i foråret med det formål, at vi lærte hinanden bedre at kende, så vi hver især havde et godt grundlag, da det kom til egentlige forhandlinger om en kontrakt," fortæller den tidligere Nørre Djurs HK-træner, der arbejder som lærer og har rundet de 51.

Han får hovedansvaret for AGFs bedste hold sideløbende med, at han skal forsøge at integrere unge spillere på førsteholdet.

"Der er rigtig mange dygtige, unge håndboldspillere i Aarhus, og målet er at få to U18-hold med i 1. division, hvor det ene spiller på AGF-licens. Dermed kan vi bruge spillere fra dette hold på herreholdet, når tingene passer sammen," forklarer Erik Flak Jørgensen.

Han bor i Grenaa og arbejder som pædagog på Vestre Skole. Han skal til Aarhus tre gange om ugen for at træne. Den ene gang deltager talenterne i træningen. Hertil kommer kampene.

"Fredag ved vi, om vi kommer til at køre mod nord eller syd for 2. divisionsholdets vedkommende. Vi har ikke kunnet lægge os fast på en målsætning, fordi sydkredsen traditionelt er noget stærkere end nordkredsen. Flere hold i syd satser stort med nye spillere fra øverste niveau," siger AGF's nye cheftræner.

Kender assistenten

AGFs formand Jakob Haldrup udtaler om valget af den nye cheftræner til klubbens hjemmeside:

"Vi har fra den første kontakt fundet Erik meget interessant. Han har en faglighed, nogle stærke værdier og en god tilgang til unge spillere, som vi glæder os til at opleve i AGF Håndbold. Derudover er Erik også garant for stabilitet, hvilket hans lange ansættelser i tidligere klubber vidner om."

Til samme hjemmeside forklarer Erik Flak Jørgensen, hvorfor valget faldt på AGF Håndbold:

"Jeg har, fra de indledende dialoger startede med AGF, oplevet en stor målrettethed og engagement fra bestyrelsens side. Jeg ser det som en stor og spændende udfordring, at skulle være med til at implementere samarbejdet og overgangen fra U-18 til senior."

Christian Bay Albrektsen, der bliver ny assistenttræner i AGF, er cheftrænerens valg.

"Jeg har kendt Christian i mange år og tit snakket håndbold med ham, ligesom vi har brugt ham i Nørre Djurs HK-tiden, hvis vi havde behov for at vurderet en bestemt modstander. Så tog Christian ud for at se en kamp, hvis vi selv var optaget andetsteds," siger Erik Flak Jørgensen.

Den engagerede og målrettede træner går nu fra landsbykultur til storbykultur. Han frygter ikke overgangen.

"AGF har mange spillere som er flyttet til Aarhus for at læse. Mange har faktisk en fortid på ungdomssiden i klubber som Skjern, Mors Thy og lignende klubber, som efter flytningen til Aarhus, er blevet enige om at starte op sammen i AGF."

Publiceret 30 May 2018 08:23

SENESTE TV