Claus Krogh, chefredaktør i Politikens Lokalaviser

Chefredaktørens klumme: En godkendt sæson i AGF

David Nielsen viser vejen med sit engagement og sin udstråling

I fredags sluttede AGF sæsonen af med at tabe i Parken med 4-1 til FCK. Kampen var årets sidste og afslutningen på en ganske mærkelig sæson for AGF. Først gik det godt, så skidt for til sidst at slutte ganske fornemt. Og det sidste kan måske virke lidt paradoksalt at konkludere den sidste kamp in mente. Men det er ikke den sidste kamp, der definerer sæsonen for AGF. Det er i min optik det, holdet har leveret siden årsskiftet, der definerer sæsonen. Mange fodboldeksperter, som er langt kløgtigere end jeg udi fodboldanalysens fine kunst, har forsøgt at beskrive, hvad det er, der er sket med AGF siden årsskiftet. Og alle analyser peger på én primær faktor: David Nielsen har fået omklædningsrummet til at fungere. AGF opererer nu som et hold og bakker op om hinanden - også når man er i strid modvind.

Om det er den primære grund til, at holdet har rejst sig og siden årsskiftet vundet ni og kun tabt fire kampe, skal jeg lade være usagt. Men ham David har gjort et eller andet. Første gang jeg så ham på stadion, var hjemme mod Silkeborg IF den 8. april (AGF vandt 2-1), hvor han kort før kampstart kom løbende ud mod stemningshjørnet på C-tribunen med hænderne over hovedet hoppende og hujende og med en kolossal energi. Et signal om, at han var klar – og holdet var klar. En for mig definerende udstråling. Og en udstråling, der ser ud til, han har fået overført til holdet også. Jeg håber på, at han kan holde niveauet i næste sæson også. For så bliver det virkelig sjovt at være AGF-fan.

Og lad os så få sat skub i processen med at få bygget et nyt fodboldstadion. Den opbakning AGF har mønstret både hjemme – men især ude – er ganske enestående. Der er simpelthen en fankultur omkring klubben, som har gang i noget stort. De fortjener en langt bedre fodboldoplevelse, når de tropper op som 12-mand på hjemmebanen. Bestyrelsesformand i AGF, Lars Fournais, sagde i podcasten ’Talehuset’, som vi her på Lokalavisen producerer, at han nok mener, at der er kræfter, som kan mobiliseres, så kommunen ikke skal betale for et nyt stadion. Men rammebetingelserne skal være på plads – hvilket blandt andet handler om de omkostninger, der er forbundet med at drive det kommunale stadion og de indtægtsmuligheder, som er for AGF i den forbindelse. Så bolden ligger hos byrådet.

Med venlig hilsen

Claus Krogh

Ansvarshavende

chefredaktør

Publiceret 29 May 2018 12:57

SENESTE TV