Lars Fournais har været bestyrelsesformand for AGF siden 2012. Forlede deltog han i podcaste Talehuset.

Lars Fournais har været bestyrelsesformand for AGF siden 2012. Forlede deltog han i podcaste Talehuset. (Foto: Axel Schütt/Ritzau Scanpix)

AGF-formand erkender: Vi underinvesterede i talentarbejdet

AGF kom for sent i gang med talentsatsningen, erkender formand Lars Fournais

Af
Danni Paulsen

Fodbold Martin Jørgensen, Stig Tøfting, Leon Andreasen, Flemming Povlsen.

Mange store fodboldnavne har haft deres fodboldfaglige opvækst på Fredensvangs baner. Fælles for dem alle er dog, at det er ved at være rigtig, rigtig lang tid siden.

AGF er efterhånden blevet overhalet af en del konkurrenter på talentudklækningsfronten, og det erkender formand for AGF, Lars Fournais, også i det seneste afsnit af AGF-podcasten Talehuset.

"Vi har i AGF underinvesteret i forhold til nogle af vores konkurrenter, og det har betydet, at vi har måttet se nogle af vores store talenter gå andre steder hen. Det kan vi selvfølgelig ikke holde til på sigt, og det vil vi forsøge at undgå fremadrettet. De bedste talenter her i området skal spille i AGF, og enten skal de være så dygtige, at de kan spille på vores Superliga-hold, og de, der ikke kan det, skal gerne videre i fornuftige karrierer andre steder," siger formanden i podcasten.

Ifølge Fournais er det først for nylig, man har besluttet at investere i talenter i langt højere grad end tidligere.

"Talentudvikling har været et fokusområde for ledelser gennem lang tid i AGF, men det nye er, at vi har ladet flere penge flyde med nu. Vi investerer mange flere penge i talentsektoren end før," siger han og fremhæver også investeringer som det nye klubhus og baneanlæggene på Fredensvang.

Investeringen ser da også ud til at give pote. Flere af U-holdene har vundet mesterskaber og spiller med i toppen, og AGF har næstflest ungdomsspillere på landsholdene.

Lars Fournais kan godt nikke genkendende til, at klubben tidligere skulle have været lidt arrogant i holdningen til talentarbejdet. Spillerne skulle komme til AGF.

"Sådan var det for mange år siden. Der var det en kvalitet i sig selv at spille i AGF. Der er dog sket rigtig meget i fodbolden de sidste 15-20 år, og det er slet ikke nok i dag. I dag skal der andre ting til for at holde på de bedste. Det har vi måttet erkende, og det har vi måske gjort lidt sent, men vi har heller ikke haft økonomien til at gøre mere. Nu har vi så lavet nogle andre prioriteringer, så vi har skaffet pengene til at hælde over i det her."

Men hvad er så målet med satsningen? Store transfers eller en masse lokale spillere på førsteholdet? Begge dele, siger bestyrelsesformanden.

"Ideelt set var det 11 Aarhus-drenge, der løb rundt på vores Superliga-hold. Det tror vi bare ikke er realistisk, og det bliver det nok aldrig. Derfor skal man finde balancen mellem gode, egenudviklede spillere og noget udefra, der kan toppe truppen. Derudover vi vil selvfølgelig gerne udvikle nogle ekstremt dygtige, unge spillere, som vi måske ikke engang selv kan holde på, men som vi må sende videre ret tidligt, også før de kommer til at spille på Superliga-holdet. Det er svært at give en endelig opskrift på, hvad vi vil, men vi vil højne niveauet generelt på alle vores ungdomshold, med henblik på at sandsynligheden for at få flere spillere op, der kan gøre sig gældende på Superliga-holdet, bliver større, end den er i dag."

Næste fase i udviklingseventyret er at lave et fodboldakademi for unge talenter.

"Det vil vi gerne i gang med, og vi er i dialog med både 1880 (foreningen AGF af 1880) og kommunen om det. Jeg tror, vi inden for de næste to-tre år vil have et nyt akademi stående på Fredensvang."

Publiceret 28 May 2018 20:38

SENESTE TV