Jens Stage stod for AGF's ene scoring i 1. halvleg.

Jens Stage stod for AGF's ene scoring i 1. halvleg. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau/Scanpix

Skydetelt i Parken: AGF kun bagud med et mål

AGF-forsvaret har sejlet i 1. halvleg af Europa playoff-kamp

Af
Danni Paulsen

AGF's bagerste kæde er ganske enkelt blevet løbet over ende i 1. halvleg af fredagens livsvigtige kamp mod FC København.

De to hold kæmper i Telia Parken om en plads i Europa League-kvalifikationen, og efter de første 45 minutter ser det sort ud for aarhusianerne, der har fornem opbakning på lægterne med et fuldt udebaneafsnit med næsten 2.600 AGF-fans.

Holdet fra den jyske hovedstad kunne nemlig have været bagud med langt mere end det 2-1-resultat, man kunne traske til pause med.

Københavnerne kom ud med 110 km/t mod gæsternes mål, tydeligt ansporet af, at David Nielsen måtte se bort fra flere store AGF-profiler til dagens kamp. Mustapa Bundu, Mustafa Amini og Tobias Sana var skadet, den brandvarme angriber Martin Pusic i karantæne og forsvarskrumtap og anfører, Pierre Kanstrup, blev heller ikke klar efter en skade under tirsdagens kamp mod SønderjyskE.

Og det kunne ses. Forsvaret løb i store perioder snotforvirret rundt, og efter 10 minutters spil blev en stor fejl af Jesper Juelsgård udnyttet. Han lod Rasmus Falk slippe fri i feltet, så han kunne finde en ligeså blank Pieros Sotiriou, der bankede læderet på overliggeren. Desværre for AGF røg bolden direkte ud til Santander, som kunne prikke den i nettet til 1-0.

FCK's forsvar var bestemt også til at lege med, og publikum blev forkælet med et festfyrværkeri af chancer i begge ender. Dog med en klar overvægt i AGF's.

Ikke desto mindre var det gæsterne, der kunne udligne den FCK-dominerede kamp to minutter efter føringsmålet. I dagens anledning havde Aarhus-favoritten Jens Stage fået anførerbindet om overarmen, og han nåede først til et frispark taget langt ude fra feltet og gjorde det til 1-1. Stage og to af hans kollegaer var klart offside, men linjedommerens flag forblev nede, og dommerens fløjte forblev tavs.

Hjemmeholdet formåede slet ikke at udnytte de kæmpegaver, som AGF-forsvaret forærede væk i de efterfølgende minutter, men da uret rundede 22, gik den ikke længere. Aarhus-drengen Viktor Fischer var tæt på at udnytte det sovende forsvar, og på det efterfølgende hjørne kunne han sparke bolden i panden på Erik Johansson, som et nu snorkboblende AGF-forsvar gav uendeligt meget plads til at score til 2-1.

Selv med tre mål var det de spildte chancers halvleg, og AGF's Bror Blume skulle have udlignet kort før pausen, da Jens Stage fra baglinjen fandt Blume i feltet. Skuddet blev dog lige og lige blokeret.

Der er dog masser af muligheder, og drømmen om Europa lever stadig for AGF i bedste velgående.

Publiceret 25 May 2018 19:56

SENESTE TV